Το μυστήριο λύθηκε. Μια τραγωδία που δύσκολα δημοσιοποιεί κάποιος ήταν η αιτία που η τραγουδίστρια Duffy, ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, (ποιος δεν θυμάται το διάσημο τραγούδι Mercy) ξαφνικά εξαφανίστηκε από το μουσικό προσκήνιο.

Εκείνη την εποχή, οι θαυμαστές της αναρωτιούνταν τι συνέβη αλλά δεν πήραν καμία απάντηση για την απόφασή της. Την αιτία που χάθηκε από τη μουσική βιομηχανία έδωσε η ίδια η τραγουδίστρια μέσα από μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram, σοκάροντας.

Όπως εξομολογήθηκε η Duffy, ένας άνθρωπος την νάρκωσε, την κράτησε αιχμάλωτη και τη βίασε. «Μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές έχω σκεφτεί να γράψω αυτό το μήνυμα. Παρόλο που δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη ώρα, νιώθω μια απελευθέρωση να μιλήσω. Πολλοί αναρωτιέστε τι μου συνέβη και γιατί εξαφανίστηκα. Ένας δημοσιογράφος κατάφερε να με βρει το καλοκαίρι που πέρασε και αισθάνθηκα φοβερά που μπόρεσα να μιλήσω τελικά. Η αλήθεια είναι πως είμαι καλά τώρα και ασφαλής», έγραψε, αρχικά, η τραγουδίστρια.

«Με νάρκωσαν, με βίασαν και με κράτησαν αιχμάλωτη για μέρες. Επιβίωσα όμως, αλλά μου πήρε καιρό να συνέλθω. Δεν ήθελα να δείξω στον κόσμο τη θλίψη μου. Ρώτησα τον εαυτό μου πώς μπορώ να τραγουδήσω μέσα από την καρδιά μου, όταν η καρδιά μου είναι πια σπασμένη. Και με το χρόνο έγινα καλύτερα. Τις επόμενες εβδομάδες θα αναρτήσω μια συνέντευξη κι αν έχετε ερωτήσεις θα σας τις απαντήσω. Χρειάζομαι την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ, Duffy», πρόσθεσε η τραγουδίστρια, σοκάροντας.

Η Duffy έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο το 2008 με το τραγούδι Mercy. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε το άλμπουμ Rockferry, ενώ δύο χρόνια αργότερα έβγαλε το Endlessly. Μετά την τεράστια επιτυχία, όμως, η τραγουδίστρια δεν έβγαλε ούτε τραγούδι, ούτε άλμπουμ και μετά από χρόνια αποφάσισε να αποκαλύψει τι συνέβη.