Είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με τον αέρα που αντιστοιχεί σε σταρ του Χόλιγουντ. Δεν υπάρχει Μέσο (φιλοκυβερνητικό και μη) που να μην επιζητά συνέντευξή του. Και αυτός τις δίνει – και (από την πλευρά του) πολύ καλά κάνει. Από κει και πέρα, η ιστορία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αρνείται ότι η δίωξή του είναι ποινική αλλά αυτο-τοποθετείται στη θιγόμενη πλευρά της πολιτικής, έχει εκατό τοις εκατό σχέση με όλα. Με τη Βουλή, την κοινωνία, τα ΜΜΕ, το παρελθόν του στη Δικαιοσύνη, στο υπουργικό γραφείο, αλλά και με το παρόν.

Εκφράζοντας, μάλιστα, τη βεβαιότητά του για την αθωότητά του σχολίασε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του ως εξής: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Κάλεσε, μάλιστα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο Τασούλα και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν κάποιος εμφανίζεται παντού, είναι προφανές πως νιώθει τη θηλιά να σφίγγει επάνω του. Πολύ απλά, διότι όταν δεν έχεις κάνει κάτι, δεν χρειάζεσαι τα ΜΜΕ προκειμένου να γλιτώσεις. Πηγαίνεις στην αίθουσα του δικαστηρίου και υποστηρίζεις τα επιχειρήματά σου, καθαρά και ξάστερα. Όταν, ωστόσο, επιλέγεις να ακολουθήσεις το δρόμο της επικοινωνίας, έχεις λόγο. Ποιος είναι αυτός θα φανεί – και θα έχει ενδιαφέρον.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στα τσιτάτα, όπως το προχθεσινό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega: «Έχει ανοίξει το τρελάδικο, βγήκαν οι τρελοί στους δρόμους. Θα τους ξαναμαζέψουμε», δε φτάνει που είναι αποπροσανατολιστικό, ταυτόχρονα αποτελεί ρατσιστική επιλογή επικοινωνιακής πατέντας. Ωραίος ο εισαγγελέας. Είχε δεν είχε, προκάλεσε την αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία ζήτησε να ανακληθεί η συγκεκριμένη δήλωση. Μάλλον πολιτικοί του αντίπαλοι πρέπει να είναι και αυτοί…

Η ΕΣΑμεΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δεν έχει καμία σημασία σε ποιο πλαίσιο ή με ποια αφορμή έγινε η παραπάνω δήλωση. Πολιτικό πρόσωπο, σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης, που χρησιμοποιεί στιγματιστική ορολογία η οποία υποβιβάζει και υποτιμά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, τους ψυχικά πάσχοντες, και ταυτόχρονα προτρέπει σε βία -γιατί βία είναι η ασυλοποίηση- θα μας βρίσκει πάντα αντιμέτωπους».

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι τι μπορεί να γίνει, πλέον, σε αυτή την κοινωνία της Ελλάδας που έχει καταντήσει πολιτικό μπάχαλο! Κανένας σοβαρός πρωθυπουργός, όσο καλές προθέσεις και εάν έχει, όπως ο Μητσοτάκης, που δε διαφωνώ –κάθε άλλο- έχει και παράεχει, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τέτοια… στελέχη της Βουλής. Νυν και πρώην. Τα ψήφισε ο λαός, όσο για τα μη αιρετά, τα διόρισαν οι εκλεγμένοι. Έμπνευση που την είχαν…