Τρίτο κρούσμα καταγράφεται σε υπάλληλο της Βουλής μετά τα δύο προηγούμενα που αναφέρθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε εργαζόμενους σε υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου, στο Μέγαρο Αρβανίτη.

Χθες αργά ο βράδυ διαπιστώθηκε νέο (τρίτο συνολικά) κρούσμα σε υπάλληλο της ΒτΕ, ο οποίος εργάζεται σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερικό κτήριο.

Η Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης ενημερώθηκε άμεσα και προχώρησε σε ιχνηλάτηση των επαφών εντός της ΒτΕ, οι οποίες και έχουν ήδη προωθηθεί για περεταίρω εργαστηριακό έλεγχο με μοριακή εξέταση (PCR) και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα καραντίνας όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για το επίπεδο σοβαρότητας της κάθε επαφής ξεχωριστά.

– Επειδή πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα εντός της ίδιας υπηρεσίας κρίθηκε σκόπιμο να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία αυτής και να ελεγχθούν για το νέο κορωνοϊό όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτήν.

– Ήδη, από χθες τη νύχτα απεστάλησαν από την Διοίκηση μέσω της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμόρφωσης οδηγίες για αυστηροποίηση των ήδη εφαρμοζόμενων εντός της Βουλή μέτρων. Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους της υπηρεσίας του κρούσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι είκοσι συνάδελφοί του υπαλλήλου που εργάζονται στην ίδια υπηρεσία έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Έτσι, με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη, θα ισχύσουν από αύριο 21/10/2020 τα παρακάτω μέτρα:

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας.
· Τήρηση των αποστάσεων και καλός αερισμός των χώρων.
· Κυλιόμενο ωράριο υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες.
· Υποχρεωτική η τηλεργασία στο 40% των υπαλλήλων, που έρχονται για εργασία.
· Με ευθύνη όλων των προϊσταμένων όσοι συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέλθουν στην υπηρεσία, όσοι μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεργασία.