Τριαντόπουλος: Προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς μέτρα στήριξης και έργα υποδομής σε πληγείσες περιοχές

Με συγκεκριμένο σχέδιο και εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες για τη γρήγορη οικονομική στήριξη των δικαιούχων αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών και του φυσικού πλούτου όλων των περιοχών, που έχουν πληγεί από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Αυτό διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, με έμφαση την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, ήδη 7.466 πολίτες πυρόπληκτων περιοχών έχουν λάβει το ποσό της αρχικής βοήθειας, συνολικού ύψους 37,1 εκατ. ευρώ, και περίπου το 1/3 από αυτό αφορά δικαιούχους της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για έκτακτη επιχορήγηση των δήμων που υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, με το συνολικό ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ και προσέθεσε ότι αντίστοιχο ποσό έχει εγκριθεί να δοθεί και προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για αντιπλημμυρική προστασία και έργα αποκατάστασης, ενώ ανάλογο ποσό θα διατεθεί για ειδικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ