Η ιατροδικαστική έκθεση του θανάτου της 16χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα έδειξε ότι το άτυχο κορίτσι υπέστη βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος, λόγω πτήσης από ύψος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγα λεπτά. Η αστυνομία συνεχίζει τις ενδελεχείς έρευνες, με σκοπό να εξακριβωθεί πώς βρέθηκε το κορίτσι στον λόφο του Προφήτη Ηλία και ποιους είχε συναντήσει νωρίτερα.

Επίσης, δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν το κορίτσι δολοφονήθηκε ή αν αυτοκτόνησε. 

Σημειώνεται ότι ερευνώνται και οι συνομιλίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα γιατί και το πώς κατέληξε η ανήλικη.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας της 16χρονης, κ. Δημήτρης Σαμαρτζής.

«Η οικογένεια υπομένει το ότι δεν μπορεί να θάψει το παιδί της και δεν έχει μάθει ακόμη και τα ακριβή αίτια του θανάτου. Έρχονται σωρηδόν πληροφορίες για τα δεδομένα. Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα, πιθανώς να εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα. Καταλυτικής σημασία θα είναι και η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο και θα ρίξει “φως” στα αίτια του θανάτου», ανέφερε ο κ. Σαμαρτζής.

Αναφορικά με το αν υπάρχουν στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική πράξη, ο κ. Σαμαρτζής σημείωσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις. Έχουμε ζητήσει αύριο από τον δικό μας τεχνικό σύμβουλο να διενεργήσει έρευνα και για σωματικά υγρά ώστε να διακριβωθεί αν υπήρξε σωματική επαφή. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Είναι παρακινδυνευμένο να στοχοποιήσουμε κάποιον άνθρωπο, όμως και από την άλλη πλευρά οι έρευνες θα πρέπει να κατευθυνθούν σε όλους τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης».

Σχετικά με το τι γνωρίζει η οικογένεια της κοπέλας αναφορικά με τον 26χρονο αστυνομικό, και αν πιστεύουν ότι θα μπορούσε να την βλάψει, ο ίδιος τόνισε ότι «η οικογένεια δεν γνώριζε την ύπαρξη κάποιας σχέσης με το συγκεκριμένο άτομο. Και είναι άδικο να το υποδείξουμε. Η 16χρονη δεν είχε εκδηλώσει συμπεριφορά που να δικαιολογεί αυτοκτονία. Συμμαθητές της που την είδαν δήλωσαν ότι ήταν σε καλή κατάσταση, χαρούμενη. Μετά παρουσίασε μεταπτώσεις στη συμπεριφορά, έδειχνε φοβισμένη, κάτι μεσολάβησε, είναι όλα προς διερεύνηση».