Νέο πλέγμα προστασίας για εργαζόμενους και συνταξιούχους θέτει σε ισχύ ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Πρόκειται για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως  θα «τρέξουν» μέσα στη χρόνια.

Μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως :

  • 1.Δίνεται παράταση δύο μηνών στην ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Οι αναστολές συμβάσεων θα  επεκταθούν τόσο για το Νοέμβριο όσο και για το Δεκέμβριο. Πρόκειται για μια ρύθμιση που καλύπτει εργαζόμενους στη δύσκολη συγκυρία του κορωνοϊού και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πακέτο μέτρων που υλοποιεί το υπουργείο.  Ας σημειωθεί εδώ όπως με τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα επεκτείνεται και το πρόγραμμα Συν-  Εργασία επίσης μέχρι το τέλος του έτους. 
  • 2.Έρχεται έκτακτο επιδόμα για ειδικές κατηγορίες (δικηγόρους, οικονομολόγους). Το επίδομα θα είναι έως 400  και θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια. Θα είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο.
  • 3.Ακολουθεί δεύτερο «κύμα» αναδρομικών το Δεκέμβριο. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας θα δοθούν συνολικά αναδρομικά 15 μηνών. Πρόκειται για αναδρομικά σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, καθώς μπαίνουν σε εφαρμογή τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις. 

Σημειώνεται πως από σήμερα το βράδυ ξεκινά σταδιακά η καταβολή αναδρομικών ύψους 1.4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 1.15 εκατομμύριο  συνταξιούχους.