Σε ένα μπαράζ πληρωμών προχωρά αύριο το υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι να εισπράξουν… ζεστό χρήμα. Ειδικότερα : 

-Θα εξοφληθούν 38.661 μισθωτοί που εντάχθηκαν στο μηχανισμό “Συν-Εργασία” τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μειώσουν το χρόνο εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθού. Στη συνέχεια έρχεται το κράτος και καλύπτει το 60% της μείωσης που είχε στο μισθό του ο εργαζόμενος (η κάλυψη φτάνει το 100% για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό). Επίσης το κράτος καλύπτει στο 100% τις ασφαλιστικές εισφορές.

-Θα πληρωθούν 98.653 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας τον Αύγουστο. Το ποσό που δικαιούνται είναι 534 ευρώ το μήνα, , εφόσον η αναστολή της σύμβασής τους διήρκεσε 30 ημέρες. Σε περίπτωση που η αναστολή ήταν για μικρότερο χρονικό διάστημα το ποσό της ειδικής αποζημίωσης είναι 17,8 ευρώ ανά ημέρα.

-Θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους η  τέταρτη δόση του επιδόματος  παιδιού (Α21). Επιπλέον την ίδια ημερομηνία πληρώνονται αλλά οκτώ επιδόματα και παροχές. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης.