Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσονας δίνει ζωή - Ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του

Σε νοσηλευτικά ιδρύματα βρίσκονται από χθες τα όργανα του 23χρονου Ιάσονα που κρίθηκε κλινικά νεκρός από την προηγούμενη Παρασκευή μετά από σύγκρουση με υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., αρμόδιο για την ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, έξω από τη Βουλή.

Η διαδικασία ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι όταν και υπέγραψε η οικογένεια του Ιάσονα ώστε να αφαιρεθούν τα όργανά του και να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο 23χρονος είχε εμφανίσει αρχικά ένα μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι, όμως η χειρουργική επέμβαση στον Ευαγγελισμό δεν μπόρεσε να ανατρέψει την πορεία της υγείας του.

Στην αποκάλυψη ότι θα γίνει δωρεά οργάνων είχε προχωρήσει η μητέρα του Ιάσονα, λέγοντας: «Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».