Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εντοπίστηκε από την Τροχαία ο βασικός μάρτυρας που αναζητούσε η οικογένεια του 23χρονου Ιάσωνα, αναφορικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Βουλή.

Πρόκειται για οδηγό ταξί που δεν είχε εμφανιστεί στις Αρχές παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας και την έκταση που πήρε το ζήτημα. Ωστόσο, εντοπίστηκε από άνδρες της Τροχαίας και έδωσε κατάθεση σήμερα το πρωί.

Ο εντοπισμός του καθυστέρησε, όπως μετέδωσε το ίδιο μέσο, καθώς οι πινακίδες κυκλοφορίας του ταξί δεν ήταν ευδιάκριτες από τις κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περιέγραψε αναλυτικά τι είδε εκείνη την ημέρα ενώ σημειώνεται ότι πρόκειται για έναν νόμιμο οδηγό ταξί.

Η κατάθεση ήταν απαραίτητη για να κλείσει, προανακριτικά, ο φάκελος.

Τροχαίο στη Βουλή: Βρέθηκε και κατέθεσε ο ταξιτζής - μάρτυρας
Το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή, σημειώθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου

Έρευνα για τη διαρροή του βίντεο-ντοκουμέντο

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί εσωτερική έρευνα στις υπηρεσίες της Βουλής για τη διαρροή του βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή της σύγκρουσης μεταξύ της μηχανής του 23χρονου Ιάσωνα και του υπηρεσιακού οχήματος ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στο βίντεο φαινόταν καθαρά το μαύρο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη να έχει σταματήσει στον φωτεινό σηματοδότη που είναι πράσινος, μόνο όμως για κίνηση προς την πλατεία Συντάγματος, και να στρίβει παράνομα αριστερά προς την πλάγια είσοδο της Βουλής.

Από την πλατεία Συντάγματος κινούνται κανονικά ένα ταξί και η μοτοσικλέτα του Ιάσωνα.

Ο οδηγός του ταξί προλαβαίνει να «κόψει» ταχύτητα ενώ ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν προλαβαίνει να αντιδράσει, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.