Μπορεί καθημερινά κάποιες συνήθειες που ακολουθείτε στη φροντίδα των μαλλιών σας ή κάποια προϊόντα που χρησιμοποιείτε να αφυδατώσουν και να αδυνατίζουν την τρίχα σας. Για να μην απορείτε που τα μαλλιά σας πέφτουν και σπάνε μέρα με τη μέρα εντάξτε στη διατροφή σας τα ακόλουθα τρόφιμα για να έχετε κόμη που θα ζηλεύουν οι περισσότεροι.

Σολομός

Πέρα από το ότι αυτό το νόστιμο ψάρι του κρύου νερού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνη D (στοιχεία απαραίτητα για δυνατά μαλλιά), περιέχει και μια πραγματικά εκπληκτική ποσότητα λιπαρών οξέων Ωμέγα-3. Το σώμα δεν μπορεί να παράγει αυτά τα λιπαρά οξέα και τα χρειάζεται για την ανάπτυξη των μαλλιών. Άλλες επιλογές είναι η ρέγκα, οι σαρδέλες, η πέστροφα και το σκουμπρί.

Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν σημαντική ποσότητα λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 και
είναι επίσης πλούσια σε βιοτίνη και βιταμίνη Ε, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες στο DNA. Επειδή τα μαλλιά σπάνια προστατεύονται συστηματικά από τον ήλιο, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τα καρύδια περιέχουν επίσης χαλκό, ένα μέταλλο που βοηθάει τα μαλλιά να διατηρήσουν το φυσικό τους χρώμα και τη λάμψη τους.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και η έλλειψή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, σε ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής και πιτυρίδα. Μπορείτε να εξασφαλίσετε μια μικρή ποσότητα ψευδάργυρου από ενισχυμένα δημητριακά και ψωμί ολικής άλεσης, όμως τα στρείδια περιέχουν και μια σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών που χρειάζεται για την αντικατάσταση των τριχών που χάνονται με φυσικό τρόπο.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες αποτελούν σπουδαία πηγή της αντιοξειδωτικής ουσίας βήτα-καροτίνης, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α από το σώμα. Η βιταμίνη Α βοηθάει επίσης στην προστασία και στην παραγωγή ελαίων που διατηρούν υγιές το τριχωτό της κεφαλής και δυναμώνουν τα μαλλιά. Άλλες επιλογές είναι τα καρότα, το πεπόνι κανταλούπε, το μάνγκο, η κολοκύθα και τα βερίκοκα.

Αβγά

Τα αβγά είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν τέσσερα απαραίτητα μέταλλα: ψευδάργυρο, σελήνιο, θείο και σίδηρο. Ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός επειδή βοηθάει τα κύτταρα να μεταφέρουν οξυγόνο στους θύλακες των τριχών. Ο πολύ χαμηλός σίδηρος (αναιμία) αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες απώλειας των μαλλιών, ειδικά στις γυναίκες.