Γνωρίζουμε καλά πως οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Τώρα, έρευνα δείχνει πως με τις σωστές επιλογές μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο – με τις λάθος, λιγότερο, αλλά εδώ είμαστε αισιόδοξοι.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Michigan μελέτησαν πάνω από 5.800 είδη φαγητού και κατέληξαν σε μία λίστα,  η οποία επηρεάζει θετικά το όριο ζωής μας. Δεν τα μοιράστηκαν όλα, όμως ένας τύπος φαγητού μας εξέπληξε ιδιαίτερα ευχάριστα.

Το κλασικό σάντουιτς με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο (το παραδοσιακό αμερικανικό γεύμα, θα έλεγε κανείς) προσθέτει 33 λεπτά στη ζωή μας (και πάρα πολλές θερμίδες στο διαιτολόγιό μας – είμαστε αισιόδοξοι, όπως είπαμε παραπάνω, οπότε ας κάνουμε πως δεν πειράζει). Αν, πάλι, εντάξουμε στη διατροφή μας κορν μπιφ, θα χάσουμε 71 λεπτά.

Οι ειδικοί χώρισαν τα αποτελέσματά τους σε τρεις κατηγορίες: Την πράσινη, στην οποία ανήκουν οι τροφές που αυξάνουν το όριο της ζωής μας, την κόκκινη με όσα κάνουν το αντίθετο και το πορτοκαλί με τα ουδέτερα.

Η πράσινη ζώνη αποτελείται κυρίως από ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και μερικά θαλασσινά. Τα περισσότερα πουλερικά, τα φαγητά που έχουν βάση το αυγό και τα λαχανικά που παράγονται σε θερμοκήπιο, βρίσκονται στην πορτοκαλί. Όσο για την κόκκινη, περιέχει κυρίως κόκκινο επεξεργασμένο κρέας, τυριά και σολομό.

Πηγή: jenny.gr