Τρόμος στο Έσεξ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μαθητές, σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλα πέντε άτομα (vid) | NINTCHDBPICT000544551010 scaled

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει η βρετανική Αστυνομία στο Δημοτικό Σχολείο του Λόουτον, στο Έσεξ και ειδικότερα στην οδό Γουίλινγκεϊλ, κοντά στο σχολείο Ντέμπντεν Παρκ.

Συγκεκριμένα στις 15:30 τοπική ώρα, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μαθητές του σχολείου, που εκείνη την ώρα σχολούσαν. Οι μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο κάνουν λόγο για «αρκετούς» τραυματίες ενώ κλήθηκαν αρκετά ασθενοφόρα για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Επιπλέον, ο δρόμος έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις.

Από το χτύπημα αυτό ένας 12χρονος έχασε τη ζωή του ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών είναι τρία αγόρια ηλικίας 13 και 15 χρονών, μια 16χρονη μαθήτρια και μια 53χρονη γυναίκα. Τα τραύματά τους πάντως δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να απειλείται η ζωή τους.

Ο πατέρας μια μαθήτριας, που δεν έδωσε το όνομά του στα ΜΜΕ, δήλωσε: «Ένα αυτοκίνητο Ford KA ανέβηκε στο πεζοδρόμιο πίσω της (εννοεί την κόρη του). Ο φίλος της παρασύρθηκε από το όχημα, όπως και ένα άλλο αγόρι το οποίο τραυματίστηκε πολύ άσχημα».

Η αστυνομία του Έσεξ ανακοίνωσε με tweet πως παρατηρείται έντονο μποτιλιάρισμα στο σημείο, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα, αλλά και τα αίτια πίσω από αυτό.

«Παραμένουμε στη σκηνή του ατυχήματος στο Λόουτον και τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία. Καλούμε τους ανθρώπους να μην κάνουν εικασίες για τις συνθήκες και τα άτομα που εμπλέκονται. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πως οι πληροφορίες μας είναι ακριβείς», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμά της.

«Πρόκειται για ένα πραγματικά σοκαριστικό συμβάν», είπε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας Ρομπ Κίρμπι, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα θύματα και τις οικογένειές τους.