Στην Ευελπίδων παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Σώματος του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, για να καταθέσει τον φάκελο των υποθέσεων σεξουαλικής βίας στον καλλιτεχνικό χώρο.

Όπως δήλωσε ο ηθοποιός, «μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που αφορούν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Ο κ. Τσαρούχας αναμένεται να παραδώσει στον Εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες , χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων.

Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.