Για «ελληνικές προκλήσεις» έκανε ξανά λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναφέροντας εκ νέου το προσφιλές αφήγημα της τουρκικής πλευράς.

Μιλώντας στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sabah», o επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και να αποφύγει νέα κλιμάκωση», προκειμένου, όπως είπε, οι σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας να αναπτυχθούν περαιτέρω. 

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, έρχονται λίγες ημέρες μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου κατεγράφη βήμα παγίωσης της αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παρά τις υπάρχουσες – μείζονες – διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.   

Υπενθυμίζεται ότι από την ελληνική πλευρά, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο Φόρουμ της Αττάλειας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Ερσίν Τατάρ υπό τον τίτλο «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».