Τσαβούσογλου: «Κανείς δεν έχει την εξουσία να εκδιώξει τις τουρκικές δυνάμεις από τη Λιβύη»

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς δήλωσε με περίσσεια σιγουριά ότι κανείς δεν έχει την εξουσία να εκδιώξει τις τουρκικές δυνάμεις από τη Λιβύη.

Σε σχέση μάλιστα με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Χαλίφα Χαφταρ, ο οποίος εξαπέλυσε απειλές προς την Τουρκία, ζητώντας την αποχώρηση όλες των τουρκικών δυνάμεων από τη Λιβύη. Ο Τσαβούσογλου δηλώνει ότι «Καμία χώρα ή πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένου του Χαλίφα Χαφτάρ, δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την Τουρκία να σταματήσει την υποστήριξή της στη Λιβύη»

Τα σχόλια του Υπουργού Εξωτερικών ακολουθούν μια πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στην Τρίπολα, στην οποία υποσχέθηκε ότι όποιος επιτίθεται στις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη θα γίνει νόμιμος στόχος για την Τουρκική Δημοκρατία.

Την Κυριακή, ο Χουλουσί Ακάρ, είχε επισκεφθεί επίσης τη Λιβύη. Σε δηλώσεις του είχε αποκαλέσει τη χώρα “έδαφός μας” λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν θα υπάρξει κανενός είδους ειρήνη εφόσον υπάρχει ένας αποικιοκράτης στο έδαφός μας”, αναφερόμενος στον Χαλίφα Χαφτάρ.