Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ξεκαθάρισε ότι η ημερομηνία της 3ης Αυγούστου για το τέλος των εθνικών πρωταθλημάτων, προκειμένου να δοθεί χώρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν είναι προθεσμία, αλλά σύσταση.  

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε ανεπίσημα».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ξανά πως προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας είναι η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Ο Τσέφεριν αποκάλυψε ότι έχει περάσει πολλές νύχτες που δεν μπόρεσε να κοιμηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με την UEFA να χάνει εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια μετά τη διακοπή της σεζόν.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα που αφορούν το καλεντάρι. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε» δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης της UEFA στον Guardian. «Είναι τότε δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά» σχολίασε.  

Ο ΤΣέφεριν είπε ότι δεν περιμένει να αλλάξει το ποδόσφαιρο μόλις η κατάσταση επιστρέψει στο φυσιολογικό, αλλά πρόσθεσε ότι οι κανονισμοί του Financial Fair Play (FFP) θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στη νέα εποχή.  

«Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε  το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος φόρου πολυτελείας, εάν είναι δυνατόν.»