Τσελέντης στον realfm 97,8 για σεισμό στην Αλβανία: «Ο σεισμός δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο» | 4777757 scaled

Η Αλβανία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, σε επίπεδο αντισεισμικών κανονισμών σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη.

Σε δήλωσε του στον realfm 97,9 ο κύριος Τσελέντης δήλωσε πως:

«Πριν δύο μήνες είχαμε 5,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Τότε είχα πει ότι η περιοχή αυτή έχει πολύ μεγάλα ρήγματα, είχε να κάνει από το 1926 τέτοιο σεισμό στην Αλβανία και ότι υπάρχει θέμα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με αυτόν το σεισμό ο οποίος προκάλεσε πολλούς νεκρούς αλλά το θέμα είναι ότι επειδή τα κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση, θα έχουμε και άλλους μετασεισμούς που θα προκαλέσουν και άλλες καταρρεύσεις.

Τα κτίρια είναι επιβαρυμένα, αυτό πρέπει να προσέξουμε», πρόσθεσε.Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι ο σεισμός της Αλβανίας δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο. «Αν συμβεί κάτι στην Ελλάδα, δεν έχω κάτι στα χέρια μου, θα είναι ένα τυχαίο γεγονός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όμως, ο Άκης Τσελέντης επιτέθηκε σε όσους κάνουν σεισμικές εκτιμήσεις χωρίς να είναι σεισμολόγοι. Όπως είπε, «έχουμε εξαιρετικούς σεισμολόγους από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας αλλά δυστυχώς βγαίνουν άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, κάνουν εκτιμήσεις και προκαλούν πανικό. Ναι ρε φίλε, έχει συμβεί κάτι τέτοιο, πες το διακριτικά, πες το κομψά. Αφού δεν είσαι σίγουρος και είναι 10% πιθανότητα, δεν υπάρχει λόγος να ξεσηκώσεις τον κόσμο».