Κυπριακό: Εκνευρίστηκε ο Τσελίκ με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την παράνομη επανέναρξη των ερευνών του Oruc Reis ανοιχτά του Καστελόριζου προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά από συνεδρίαση του κόμματός του υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τσελίκ σχολίασε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνέντευξη Τύπου και αμφισβήτησε για άλλη μια φορά τη Συμφωνία της Σεβίλλης.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ανέφερε: «Φαίνεται ότι όλες οι δηλώσεις διαφόρων χωρών μετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων του Oruc Reis γράφτηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί με εκφοβισμούς και επιβολές. Εάν εναντιωνόμαστε σε μια δύναμη που δεν εκτιμά τις διπλωματικές προσπάθειες και με συνεχείς απειλές προσπαθεί να παραβιάσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, τότε είμαστε έτοιμοι να της απαντήσουμε τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο (της μάχης)».

Για το άνοιγμα των Βαρωσίων, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ σχολίασε ότι δεν υπάρχει άδικη μεταχείριση. «Υποστηρίζουμε την ΤΔΒΚ, πήραν τη σωστή απόφαση. Αυτή η περιοχή ανήκει στους Τουρκοκύπριους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει».

Ο ίδιος είπε πως ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως η Άγκυρα δεν είναι η πλευρά που εγκαταλείπει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Έχουμε αρκετή διπλωματική εμπειρία ώστε να παραβλέψουμε αυτούς που εκμεταλλεύονται το τραπέζι. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Έχουμε απάντηση να δώσουμε στο πεδίο της δράσης σε εκείνους που εκμεταλλεύονται τη διπλωματία για ετοιμάσουν διοργανώσεις κατά της Τουρκίας. Κάνουμε έρευνες εντός της Γαλάζιας Πατρίδας» δήλωσε σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.