Θεσσαλονίκη: Σταθεροποιημένο το ιικό φορτίο στις καθημερινές μετρήσεις του ΑΠΘ

Η Τσικνοπέμπτη του 2021 είναι ιδιαίτερη από όλες τις απόψεις καθώς από τις 06:00 το πρωί ισχύουν νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το GRTimes έκανε ένα οδοιπορικό στους άδειους δρόμους της Θεσσαλονίκης που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και αποκριάτικα τραγούδια, καθώς η σημερινή ημέρα συνδέεται άρρηκτα με τα έθιμα των αποκριών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Φέτος οι δρόμοι δεν θα γεμίσουν με γιρλάντες, κομφετί, σερπαντίνες και κόσμο με τις φορεσιές του. Οι ταράτσες και τα μπαλκόνια δε θα υποδεχτούν φίλους και συγγενείς. Η σημερινή Τσικνοπέμπτη, δε θα διαφέρει σε τίποτα, από όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

Το GRTimes, βρέθηκε στα Βομβίδια, το ψητοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο μετέτρεπε κάθε χρόνο την οδό Βασιλέως Ηρακλείου σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους με τις αποκριάτικές στολές τους. Σήμερα θα λειτουργεί μόνο…πακέτο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Βαλαωρίτου και τα Λαδάδικα, περιοχές που τα προηγούμενα έτη «βούλιαζαν» από κόσμο, με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες σήμερα, να έχουν μείνει με τις αναμνήσεις και τη νοσταλγία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τα καταστήματα στα Λαδάδικα φέτος δεν στολίστηκαν. Παραμένουν όλα κλειστά, με τα τραπεζοκαθίσματα να βρίσκονται στο εσωτερικό τους. Τα πλακόστρωτα της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας δεν θα γεμίσουν με ψησταριές, πάγκους με μαυροδάφνες, ρετσίνες και μπύρες, ενώ οι πόρτες των νυχτερινών μαγαζιών δε θα ανοίξουν για να υποδεχτούν τους πελάτες τους μέρα-μεσημέρι και η μουσική δε θα ηχεί από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ ήδη από το πρωί.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σήμερα, όπως όλα δείχνουν, είναι απλά… Πέμπτη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.