Τσιτσιπάς: Mατς υψηλής έντασης - Στάθηκα τυχερός στο τέλος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στην τετράδα του Abierto Mexicano νικώντας τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, για τον οποίο αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρησή τους.

«Ήταν ένα ματς υψηλής έντασης, παίξαμε και οι δύο εκπληκτικά », είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Σερβίραμε και οι δύο εξαιρετικά. Γενικά γινόταν ολοένα και πιο έντονο όσο περνούσε η ώρα. Στάθηκα τυχερός στο τέλος, με τα δύο διπλά λάθη του Φίλιξ. Ήταν αποτέλεσμα της πίεσης. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που πάλεψα μετά από εκείνο το 0-30 προς το τέλος του ματς, στο γκέιμ πριν κάνω το μπρέικ. Γενικά έμαθα πράγματα από αυτό το ματς. Δημιουργούμε ένα σημαντικό rivalry με τον Φίλιξ και θα έρθουν πολλά τέτοια παιχνίδια στο μέλλον».

Ο Στεφ μίλησε και για τις επιστροφές του. «Σε μερικά γκέιμς ούτε καν πλησίασα το μπρέικ, δεν έβαλα καθόλου πίεση. Οι επιστροφές είναι σημαντικές κόντρα σε τέτοιους παίκτες. Αν καταφέρεις να επιστρέψεις μπάλες και να αρχίσεις το ράλι, παίρνεις το προβάδισμα. Σκοπεύω να γίνω καλύτερος σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.. Το να δημιουργήσω ευκαιρίες επίθεσης από τις επιστροφές, μπορεί να βοηθήσει πολύ το παιχνίδι μου».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στο rivalry με τον Φίλιξ και αποθέωσε τον νεαρό Καναδό. «Έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε στο tour και αυτό σημαίνει ότι θα τεθούμε αντιμέτωποι πολλές φορές ακόμα. Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του και το στυλ του και αυτό δίνει πολλά στο άθλημα. Και είναι σημαντικό να υπάρχουν παίκτες σαν αυτόν, πειθαρχημένοι, πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν, ήρεμοι στο γήπεδο, σε αντίθεση με άλλους που είναι κακοί losers, σπάνε ρακέτες και έχουν κακή εικόνα. Είναι ωραίο που είναι ήρεμος και συγκροτημένος».

Ο Στέφανος θα μονομαχήσει αύριο (20/3) στις 6 το πρωί με τον 19χρονο Λορέντζο Μουζέτι για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Κέπφερ-Ζβέρεφ.