Τσιτσιπάς-Σάκκαρη : Οι σταρ της Ελλάδας!

Κάποιοι ανήκουμε στη γενιά που μεγάλωσε παρακολουθώντας ασπρόμαυρα τα είδωλα στην τηλεόραση.

Ακόμη κι όταν ξεκίνησε η μετάβαση στην έγχρωμη TV, οι πρωταγωνιστές μέσα σε αυτήν- σε κάθε χώρο – ήταν οι Θεοί μας! Της μπάλας, της μουσικής, της υποκριτικής, της ενημέρωσης.

(Σεφ και νικητές ριάλιτι δεν υπήρχαν, διότι ο κόσμος μαγείρευε και ερωτευόταν εκτός πλατώ…).

Οι μάχες του τένις μεταδίδονταν από τη δημόσια τηλεόραση, αναδεικνύοντας τεράστιες φυσιογνωμίες.

Μεγαλώσαμε με τον «παγωμένο» – ψυχρό Σουηδό νικητή Μπγιόρν Μποργκ, που έβγαζε όλον τον αγώνα στη βασική γραμμή επάνω, αλλά και τον φασαριόζο Αμερικάνο ΜακΕνρο, ο οποίος ανέβαινε διαρκώς στο φιλέ.

Ζήσαμε τις τεράστιες μάχες με τις απόλυτες κυρίες Ναβρατίλοβα –Εβερτ και όλα αυτά τα είχαμε αναγάγει στα όρια του εξωγήϊνου.

Δεν τολμούσαμε ασφαλώς καν να φανταστούμε Έλληνα ή Ελληνίδα να έφταναν ποτέ να παίξουν σε αυτά τα μαγικά κορτ, όπου οι πρωταγωνιστές της εποχής για εμάς έμοιαζαν κάτι σαν τους σταρ του Χόλιγουντ.

Σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη αφού νίκησε και πέρασε στον ημιτελικό γύρο, έκανε δηλώσεις στα ελληνικά στο κεντρικό κορτ του Ρολάν Γκαρός!

Στο γύρο όπου ήδη βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά το δικό του θρίαμβο επί του νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς που όποιον βρίσκει στο πέρασμά του τον αφήνει εκτός τουρνουά με καθαρές νίκες. Το ένα 3-0 μετά το άλλο δηλαδή.

Οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας είναι λοιπόν αυτοί.

Επειδή, εκτός των άλλων, προσφέρουν το παράδειγμα, πώς είναι να επιλέγεις το δύσκολο δρόμο.

Με το κεφάλι κάτω, πολλή δουλειά και υποστήριξη από την οικογένεια.

Ο αθλητισμός καταφέρνει πάντοτε πολλά περισσότερα από μία απλή επίδοση, πρόκριση, ρεκόρ, όταν γίνεται/ακολουθείται σωστά.

Η εικόνα του Στέφανου και της Μαρίας είναι ο ορισμός της υγείας που αποπνέει μία φυσιολογική συνθήκη. Δεν έχουμε πολλές τέτοιες…