Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορωνοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Η TUI Cruises είναι η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας που ξεκίνησε ταξίδια στην  Ελλάδα
Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη
Η TUI Russia υπολογίζει να στείλει 300 χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021

Η TUI Russia υπολογίζει να στείλει 300 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εάν η σεζόν ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η εναέρια κυκλοφορία αποκατασταθεί χωρίς περιορισμούς, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Taras Demura μετά από συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ξεκινήσει μια πλήρη τουριστική σεζόν στις 14 Μαΐου, και μέχρι τότε να καταργήσει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Ειδικότερα, μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι Ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα εάν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR ή πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της TUI Ρωσίας, ο κ. Θεοχάρης βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη. Η χώρα περιμένει με ανυπομονησία τους τουρίστες από τη Ρωσία, επομένως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για να συζητήσουν ένα σχέδιο κοινών δραστηριοτήτων απαραίτητων για την επανάληψη των τουριστικών ταξιδιών με ασφαλή τρόπο.

«Ελπίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις. Εάν, όπως αναμενόταν, έως τις 14 Μαΐου, αποφασιστεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέχουσα κατάσταση το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300 χιλιάδες τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα», δήλωσε ο κ. Ντεμούρα μετά τη συνάντηση.

TUI Russia-MetroJet - Bruce Drum (AirlinersGallery.com)

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της TUI Russia, το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην ανακατανομή των τουριστικών ροών, καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας δεν θα μπορούν να τους δεχτούν όλους λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού διαβαθμισμένων δωματίων.

Πρόσθεσε ότι εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν. Επιπλέον, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με βάση τακτικών πτήσεων στην Αθήνα, στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη.