Τζένη Μπότση: Δεν μπορούσα να μιλήσω για αυτό που είχα ζήσει | botsi

Σε μία άκρως συγκινητική συνέντευξη, με αφορμή τη νέα σειρά : «Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα», των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου, που ξεκινάει την Παρασκευή (15 Οκτωβρίου) στις 21.00 στο Mega, μίλησε η Τζένη Μπότση στην πρωϊνή εκπομπή του καναλιού «Πάμε Δανάη».

Η επιτυχημένη ηθοποιός τοποθετήθηκε για το #Metoo, αν και φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν ήταν εύκολο για εκείνη να αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την ιστορία το ελληνικό θέατρο. 

«Ήθελα πάντα να μιλήσω γι’ αυτό που μου είχε συμβεί. Δεν γινόταν. Τότε δεν μπορούσαμε να πούμε τέτοια πράγματα στις οικογένειές μας», είπε η Τζένη Μπότση, συμπληρώνοντας :

«Χαίρομαι που άνοιξε όλο αυτό και τα παιδιά μας θα μπορούν να μας τα λένε όλα αυτά πιο εύκολα».

Η Τζένη Μπότση δεν δίστασε να αποκαλύψει τις αντιδράσεις της οικογένειάς της, ενώ μίλησε και για το σύντροφό της.

Είπε επίσης τι προκάλεσαν αυτές οι αποκαλύψεις, στις γυναίκες που βίωσαν τέτοια περιστατικά :

«Έχουμε γνωριστεί με γυναίκες που δεν γνωριζόμασταν. Τηλεφωνεί η μία στην άλλη και της λέει : Γεια σου είμαι η Τζένη, γειά σου είμαι η Δέσποινα. Ακολουθεί παύση και στη συνέχεια έρχονται τα κλάματα».

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ηθοποιός εξήγησε ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος των συντρόφων :

«Θα πω κάτι συγκεκριμένο. Ήταν και είναι βράχος ο σύντροφός μου σε όλο αυτό. Εάν δεν έχεις ανθρώπους δίπλα σου, δεν μπορείς να το κάνεις. Να πάρεις τέτοια απόφαση».

Μιλώντας για την οικογένειά της αποκάλυψε : «Η μητέρα μου μας μεγάλωσε υπέροχα. Ήταν ωστόσο τόσο δύσκολο όταν το βίωσα, που δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν. Ήμουν μικρή. Έτσι κι αλλιώς τότε δεν λέγονταν αυτά τα πράγματα» είπε, καταλήγοντας :

«Η μητέρα μου ζήτησε συγγνώμη. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει αυτή τη γυναίκα να κλαίει. Με μεγάλωσε καταπληκτικά».

Κλείνοντας τη συνέντευξη στο Mega, η ηθοποιός είπε πόσο την ικανοποίησε η πρόταση για τη νέα σειρά : «Θα πήγαινα τρέχοντας εάν χρειαζόταν».