Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Novosti, ο Τσαρλς Τζένκινς αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει τι να περιμένει από εκείνον.

«Δεν θα χρειαστεί να συνηθίσω τα νέα χρώματα στη φανέλα», είπε στο ξεκίνημα της κουβέντας ο Αμερικανός άσος, ο οποίος από τα ερυθρόλευκα του Ερυθρού Αστέρα θα φορέσει τα… ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού. Μια μετάβαση -σχετικά- εύκολη γι αυτόν.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην μετακόμισή του στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως για εκείνον είχε έρθει η ώρα για μια αλλαγή. «Γύρισα για να κερδίσω 10 τρόπαια, ήθελα να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα, αλλά δεν βασίστηκα στην απουσία του Ράντονιτς, πως η ομάδα δεν ήταν η ίδια, αλλά οι προπονητές δεν με ήξεραν όπως πριν. Κατάλαβα πως ήταν η ώρα για μένα για μια αλλαγή. Θα παίξω και πάλι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Με ξέρει πολύ καλά, ξέρει τι μπορεί να περιμένει από εμένα. Η δουλειά μου θα είναι να σταματάω τους καλύτερους παίκτες, θα έχω τα λεπτά και την ευκαιρία να τα εξαργυρώσω. Ξέρω ότι πιθανότατα δεν θα νιώσω τέτοια σύνδεση και σχέση με τον κόσμο κάπου αλλού, αλλά πήρα μια επαγγελματική απόφαση».

Παράλληλα, έθεσε τους στόχους του ενόψει της νέας σεζόν. «Το μεγαλύτερο κίνητρο που έχω τώρα είναι να κερδίσω την Euroleague μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Το λέω αυτό στον εαυτό μου, χωρίς αυτό να βάζει κάποια πίεση στον Ολυμπιακό. Τα τρόπαια είναι κάτι που προσπαθώ, όλοι τα θέλουν. Κανείς δεν βγαίνει στο παρκέ για να παίξει, αλλά για να κερδίσει. Μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα βλέπουν κάποιον που θα παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και που θα κάνει τα πάντα γι αυτό. Δεν έρχομαι σαν ένας σούπερσταρ, αλλά ως ένα κομμάτι του παζλ όπως ο Παπανικολάου και ο Σπανούλης, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούν για να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους. Επιπλέον, έκλεισα τα social media, έτσι δεν θα χάσω χρόνο διαβάζοντας διάφορα σχόλια, η προσοχή μου είναι μόνο στο γήπεδο και στη δουλειά μου. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα. Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πράγματα και να μείνω εκεί λίγο περισσότερο».