Τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις εγχώριες διοργανώσεις τους ως τα τέλη του Ιουλίου έδωσε η UEFA στις 55 ομοσπονδίες μέλη της, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν.

Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρόθεση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν με κάθε τρόπο, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται αγώνες ως τον Αύγουστο, έστω και χωρίς φιλάθλους.

Σύμφωνα με το γερμανικό ZDF ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έδωσε παράταση στην τελική προθεσμία που είχε δοθεί στις ομοσπονδίες ως τις 31 Ιουλίου. Η προθεσμία κανονικά έληγε 30 Ιουνίου.

Όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς τελικούς των Champions και Europa League, η σκέψη της UEFA είναι να διεξαχθούν εντός του Αυγούστου χωρίς κόσμο. Μάλιστα, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανέβαλε όλα τα προγραμματισμένα παιχνίδα των εθνικών ομάδων (φιλικά και επίσημα), διευκολύοντας ακόμη περισσότερο τα μέλη της και τα εγχώρια πρωταθλήματά τους.

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, οι διοικούντες την UEFA συζήτησαν το ενδεχόμενο αυτή να πραγματοποιηθεί είτε με λιγότερα παιχνίδια είτε με εμβόλιμες αγωνιστικές στα πρότυπα της Boxing Day στην Αγγλία. Το τελευταίο δε βρήκε σύμφωνη την ένωση παικτών, καθώς ζήτησε να υπάρχουν ανοικτές ημερομηνίες και κένα διαστήματα, ώστε να ξεκουράζονται και να μπορούν να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους, ειδικά όσοι είναι από άλλες ηπείρους.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι λίγκες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να έχουν έτοιμα εναλλακτικά πλάνα για όσο διάστημα ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση. Μάλιστα, δεδομένου ότι του χρόνου πρέπει οπωσδήποτε να διεξαχθεί το αναβληθέν Euro αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, γίνεται κατανοητό, ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα θα τεθούν σε δεύτερη μοίρα.

Τέλος, όσον αφορά τις αμοιβές των παικτών και τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου, η UEFA αποφάσισε να δείξει ελαστικότητα και να δεχθεί την παράτασή τους για όσο διαρκέσει η σεζόν που έχει μπει για την ώρα στον… πάγο. Η ένωση παικτών απαίτησε αυτό να ισχύσει για όλους τους παίκτες που έχουν συμβόλαια που λήγουν και όχι μόνο γι’ αυτούς που θέλουν να κρατήσουν οι ομάδες.