Σε συμφωνία, κατέληξε United Group, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη ΝΑ Ευρώπη και μητρική

Σε συμφωνία, κατέληξε  United Group, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη ΝΑ Ευρώπη και μητρική εταιρία της Forthnet, για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των βουλγαρικών παρόχων Net1 και ComΝet Sofia.

Η συμφωνία εκτελείται ως πρόσθετη εξαγορά σε αυτή του βουλγαρικού παρόχου της United Group, της Vivacom, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Atanas Dobrev.

Υπενθυμίζεται πως η Net1 είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους στην περιοχή της Σόφιας, προσφέροντας υπηρεσίες internet  και συνδρομητικής τηλεόρασης σε οικιακούς χρήστες, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνίας σε εταιρικούς πελάτες, όπως υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής (ΙΤ), τηλεφωνίας και βιντεοεπιτήρησης.

Η ComNet Sofia αποτελεί έναν πάροχο internet και τηλεόρασης νέας γενιάς, με ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών αρχιτεκτονικής FTTB (Οπτική μέχρι το Κτήριο).

Η συμφωνία,  που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, υπόκειται στη συνήθη διαδικασία έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ομίλου στη Βουλγαρία, ως καινοτόμα εταιρεία τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς που πρωτοπορεί στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών internet και τηλεόρασης.

Η United Group μπήκε στην αγορά της Βουλγαρίας το 2020 με την εξαγορά της Vivacom, του μεγαλύτερου βουλγαρικού παρόχου στη χώρα.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο όμιλος ολοκλήρωσε την εξαγορά της μεγαλύτερης  πολυπλατφορμικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης της Βουλγαρίας, της Nova Broadcasting Group, και ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς του βουλγαρικού ομίλου εφημερίδων Vestnik Telegraf EOOD.

Να σημειωθεί πως η United Group, με έδρα στην Ολλανδία, αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε οχτώ χώρες και έχει περίπου 11 εκατ. χρήστες και περισσότερους από 12.500 υπαλλήλους.

Διαθέτει την ευρύτερη κάλυψη δικτύου στην περιοχή και προσφέρει στους χρήστες άκρως ελκυστικά πακέτα επιλογής τηλεοπτικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο.

Σημαντικές επενδύσεις στην ψηφιακή υποδομή, το περιεχόμενο και την τεχνολογία διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες.

Από τον Μάρτιο του 2019, η United Group ανήκει στην BC Partners, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκόσμιας κλίμακας.