Η επιμονή της Υπουργού Εργασίας Ρασέλα Μιζράχι στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έχει εξοργίσει τον Όλιβερ Σπάσοφσκι.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας υπέβαλε πρόταση στη Βουλή για αποπομπή της Υπουργού Εργασίας, έπειτα από την ενέργειά της να επανατοποθετήσει στο Υπουργείο της πινακίδα στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

Στο κρατικό πρακτορείο «ΜΙΑ», πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν: «Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας στη Βόρεια Μακεδονία. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο Πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι».

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, είπε τις προηγούμενες ημέρες ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού στις αρχές Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας στη Βόρεια Μακεδονία.

Παρ όλα αυτά, η προκάτοχος της Μιζράχι στο Υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.