Βαγγέλης Γιακουμάκης: Έναρξη της δίκης του σε Β βαθμό - Συγκινούν οι γονείς του

Ξεκινά σήμερα στα Ιωάννινα η δίκη για τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος – πριν από έξι χρόνια – βρέθηκε νεκρός ένα μήνα μετά την εξαφάνισή του.

Οι γονείς του ελπίζουν να αποδοθεί δικαιοσύνη, με τη μητέρα του να δηλώνει στην ΕΡΤ:

«Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του, μαζεύουμε και οι δυο τις δυνάμεις μας και πάμε για εκείνον. Εγώ θέλω να τιμωρηθούν και ας πάω χίλιες φορές ακόμα στα Γιάννενα. Θέλω να ακούω τη λέξη ένοχοι γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη. Τη λέξη “φιλία” την πήγαν αυτοί εκεί που τη θέλανε. Δεν μπορούν να μας πούνε ότι ήταν φίλοι του».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, σημείωσε από την πλευρά του πως «η δικαίωση του Βαγγέλη μου είναι ο κόσμος. Η αγάπη του κόσμου. Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του. Ευτυχώς βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι με τα πιστεύω του Βαγγέλη μου. Εσείς όλοι που αγαπάτε τον Βαγγέλη μας δίνετε δύναμη».

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος – τότε – φοιτητής είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, με τη σορό του να εντοπίζεται στις 16 Μαρτίου του ίδιου έτους, με τραύματα στο χέρι.

Τότε αποκαλύφθηκε και η απάνθρωπη μεταχείριση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από συμφοιτητές του, οι οποίοι του ασκούσαν εκφοβισμό και βία.

Τον Ιούνιο του 2019, οι οκτώ από τους εννιά Κρητικούς που είχαν δικαστεί, είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό καθώς κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Στους πέντε επιβλήθηκε ποινή 36 μηνών μέχρι την έφεση, ενώ στους άλλους τρεις, επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.