Κεντρικός ομιλητής στην Πράγα ο Βαρουφάκης | 4957279 scaled

Κεντρικός ομιλητής, σε διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, θα είναι το προσεχές σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η εν λόγω διάσκεψη διοργανώνεται από το διακρατικό κίνημα DiEM25 και στόχο έχει να γίνει από τα μέλη του, τους DiEMrs, κριτική αξιολόγηση του παρόντος και καθορισμός σχεδίου για το μέλλον.

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι η διάσκεψη της Πράγας «θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση του πιο ζωντανού ευρωπαϊκού κινήματος». Τονίζεται επίσης ότι έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια από την ίδρυση του «πρωτοποριακού, διακρατικού κινήματος του DiEM25» -στο οποίο συμμετέχει το ΜέΡΑ25- «για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές και διαφορετικές κρίσεις που αποσαρθρώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργήσαμε τον πρώτο πανευρωπαϊκό συνασπισμό που μετείχε στις ευρωεκλογές έχοντας ένα κοινό προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια του οποίου σε 11 ευρωπαϊκές χώρες τα στήριξαν περίπου ενάμιση εκατομμύριο Ευρωπαίοι πολίτες».

Στην Ελλάδα, προσθέτει «ήδη έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο εννέα DiEMRS και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θέσαμε τις βάσεις της “Νέας Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη”. Ένα σύνολο τολμηρών και συγκεκριμένων πολιτικών για την αντιμετώπιση της επείγουσας κλιματικής αλλαγής που σαρώνει από άκρη σε άκρη όλο τον Πλανήτη μας και είναι το πολιτικό σχέδιο που θα αλλάξει το ενεργειακό μας σύστημα και θα σώσει τον πλανήτη μας».