Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται θέματα εθνικής κυριαρχίας τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» που παραχωρήθηκε νωρίτερα σήμερα (29 Ιουνίου).

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Έχουμε και τη διάθεση να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία. Και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν σημαντικό βήμα η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν».

Επεσήμανε ακόμη ότι η συντήρηση της έντασης από την Τουρκία δεν βοηθά ούτε την ίδια, που βρίσκεται διεθνώς απομονωμένη. Σχετικά με τη συνομιλία Μητσοτάκη-Ερντογάν, σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα, όπως η λειτουργία της τουριστικής αγοράς και η προστασία από τον κορωνοϊό.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, υπενθύμισε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι το πακέτο στήριξης δεν μπορεί να είναι λιγότερο από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γιατί τότε θα χαθεί – όπως είπε – η ασπίδα προστασίας των 750 δισ., προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στην ευρωζώνη από επιθετικές κινήσεις των αγορών, με κίνδυνο την αύξηση των επιτοκίων.

Τέλος, ερωτηθείς για τις ηχητικές συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, τόνισε πως «η οσμή των αποκαλύψεων δείχνει την ύπαρξη παρακράτους που λειτουργούσε με όρους μαφίας του Σικάγο της δεκαετίας του ’30» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να αποκόψει την ομπρέλα πολιτικής προστασίας προς τα στελέχη που εμπλέκονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ