Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία έχει μπει σε φάση περιδίνησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

Μήνυμα στην Τουρκία ότι καμία πρόκληση στο πεδίο δεν θα μείνει αναπάντητη και χωρίς διεθνοποίηση, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η Τουρκία δεν μπορεί να επιβάλει στην Ελλάδα το είδος και το ύφος της εξωτερικής πολιτικής που θα ασκεί.

Ακόμα, εξέφρασε την άποψη ότι η γειτονική χώρα βλέπει ένα στρατηγικό αδιέξοδο στην πολιτική την οποία έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα σημειώνοντας πως η «επιχείρηση γοητείας» προς την ΕΕ δεν φαίνεται να έχει φέρει τα επιθυμητά για την Άγκυρα αποτελέσματα. «Αυτή η θετική ατζέντα δεν φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, οπότε συνεχίζει το ρυθμό της έντασης», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αναφορικά με το ζήτημα των κυρώσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι, όπως και αυτό των παραβιάσεων από την Τουρκία του ευρωπαϊκού κεκτημένου, το οποίο δεν αφορά μόνο τη σχέση της με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ.