Βασιλακόπουλος για επιστολή: «Δεν την έγραψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού» |

Μιλώντας στα «Νέα», ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, άφησε σαφείς αιχμές πως η επιστολή των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη ήταν υποκινούμενη από την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Παράλληλα, τόνισε πως η Εθνική ομάδα είναι υπεράνω όλων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν την έχουν γράψει οι ίδιοι και δεν είναι σωστό σε μια τέτοια υπόθεση να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αθλητές έχουν και άποψη και προσωπικότητα, ώστε να μην παρασύρονται από κανέναν».

«Δεν θεωρώ ότι υφίσταται λόγος σοβαρής ανησυχίας. Πιστεύω ότι και τα τρία παιδιά, των οποίων το ήθος είναι αποδεδειγμένα άμεμπτο και άριστο, θα αναθεωρήσουν την άποψη τους και θα δώσουν το “παρών” το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα. Θα επιδιώξω να συναντηθώ μαζί τους και να λύσουμε το πρόβλημα με ψυχραιμία, με τις κατάλληλες κινήσεις και χωρίς φωνές και αντιπαραθέσεις. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται πάντοτε υπεράνω όλων», τόνισε.

Σχετικά με τον Ρικ Πιτίνο και την σύγκριση με την κατάσταση του 2008, όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης εργαζόταν παράλληλα σε Ολυμπιακό και Εθνική, ανέφερε: «Συμφωνήσαμε με τον καλύτερο δυνατό προπονητή, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επειδή λέγονται πολλά γύρω από αυτή την υπόθεση, οφείλω να διευκρινίσω ότι το 2008 ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έφυγε από την Εθνική, επειδή από τον Φεβρουάριο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Έφυγε, διότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας και καταφύγαμε στη λύση του Γιόνας Καζλάουσκας».
Τέλος, έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι εν όψει του πρώτου ντέρμπι αιωνίων της σεζόν. «Κανείς δεν πρέπει να βάζει λάδι στη φωτιά, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά μας το ντέρμπι της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Ας κατέβουν οι τόνοι, ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται μόνο ο αγώνας και τίποτε άλλο»