Βασιλεύς εν αναμονή

Κάθε πρωί, στις 8.30 απαρεγκλίτως, ένας υπηρέτης τοποθετεί μία συγκεκριμένη ποσότητα οδοντόπαστας στην οδοντόβουρτσα του πρίγκηπος της Ουαλλίας. Ένας άλλος ετοιμάζει τα κοστούμια που θα φορέσει ο διάδοχος του Θρόνου της Αγγλίας, αφού λόγω των πολλών δημοσίων εμφανίσεών του ενδέχεται να αλλάζει έως και 8 φορές την ημέρα.

Ο Κάρολος είναι επί κεφαλής τετρακοσίων Οργανισμών και φιλανθρωπικών συλλόγων, με βαρύτατο καθημερινό πρόγραμμα στην χώρα του, όταν δεν αντιπροσωπεύει το Στέμμα στο εξωτερικό, όπως έκανε προσφάτως, με την επίσκεψή του στην Αθήνα, επ’ ευκαιρία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Αρκετά επεισόδια της ζωής του, θεωρώ όχι με κολακευτική προσέγγιση, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συνδρομηταί του Netflix μέσω της τηλεοπτικής σειράς «The Crown». Τον είδαμε λοιπόν, να μεγαλώνει με όλα τα προνόμια που του παρέχει η θέσις του, αλλά και να σκληραγωγείται μετά από επιμονή του πατέρα του.

Τον είδαμε να φλερτάρει με ωραίες υπάρξεις, να παίζει πόλο με άλογα, να οδηγεί την Aston Martin του James Bond, να μιλάει ουαλλικά, να νυμφεύεται εν πάση μεγαλοπρέπεια την Νταϊάνα, και να αντιμετωπίζει τις πρώτες δυσκολίες στον γάμο του. Εκείνο που δεν είδαμε ακόμη, είναι τον επεισοδιακό χωρισμό του και τον αδόκητο θάνατο της «πριγκιπίσσης του λαού», όπως επωνομάσθη, που θα παρουσιασθούν στον 5ο κύκλο της σειράς.

Είναι αλήθεια ότι η ατυχής πρώτη ένωσις του Καρόλου τού στοίχισε  σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Είναι αλήθεια όμως, επίσης, ότι με ζηλευτή επιμονή επέβαλε την πρώτη αληθινή αγάπη της ζωής του, την Καμίλλα Σαντ, και με σκληρή εργασία απέδειξε ότι μπορεί να καταστεί ένας άξιος βασιλεύς. Τέλος, ουδείς δύναται να αγνοήσει το μεγάλο διάστημα αναμονής του πριν ανέλθει στον Θρόνο. Από το 1966 που ενηλικιώθη, έχουν παρέλθει 55 ολόκληρα έτη.