Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 -Πόσα θα δίνουν για πρόστιμο και rapid | koronoios athina adeioi dromoi

Πέρα από τα 100 ευρώ το μήνα που υποχρεώνονται να καταβάλλουν κάθε μήνα, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους και τα rapid test

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν όσοι πολίτες άνω των 60 ετών επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με βάση τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα, Τρίτη ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Άρα, στο χρόνο θα κληθεί να καταβάλλει 1.200 ευρώ.

Στο κόστος αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα rapid test που πλέον οι ανεμβολίαστοι ανεξαρτήτως ηλικίας υποχρεούνται να κάνουν για όλες τις δραστηριότητες τους εκτός από την είσοδό τους σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, για τους εργαζόμενους άνω των 60 ετών ο λογαριασμός ανεβαίνει στα 2.060 ευρώ το χρόνο ως βάση, καθώς υποχρεούνται να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα προκειμένου να γίνουν δεκτοί στον χώρο εργασίας τους, τα οποία και ανέρχονται στα 80 ευρώ τον μήνα.