Σε 24 με 36 ώρες θα ανανεωθεί η λίστα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τις χώρες που μπορούν να επισκεφθούν οι Βέλγοι πολίτες και στην οποία η Ελλάδα είναι «πορτοκαλί», δήλωσε ο Βέλγος εκπρόσωπος της μάχης κατά του κορωνοϊού, Υβ Βαν Λατέμ.

Η Ελλάδα με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) εμφανίζεται στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στο Βέλγιο προτείνεται να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουλίου ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντας στο rtbf και σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα ή οποία θα ανανεωθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξαν αντιδράσεις, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι «πορτοκαλί» και υπήρξε επικοινωνία μεταξύ ελληνικών και βελγικών αρχών. Σημειωτέον, η Ελλάδα έχει άρει πλήρως τους περιορισμούς για το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου.

Οι «πράσινες» χώρες, στις οποίες ανήκουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία, θεωρούνται ασφαλείς.

Αναμένεται νέα επαφή Ελλάδας και Βελγίου.