Σχέδιο νόμου για οπλοκατοχή κατέθεσε ο Βελόπουλος

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης “Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως ξεγέλασε τον ελληνικό λαό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η ΝΔ αποδεικνύει ακόμα μία φορά ότι έκλεψε την ψήφο του Ελληνικού λαού, ξεγέλασε τους ΄Ελληνες και λειτουργεί επικινδύνως.

Τι κάνετε; Δεν εμπιστεύεστε τον Ελληνικό στρατό και κάνετε στρατό μέσα στον στρατό;

Εγώ αν ήμουν υπουργός εθνικής αμύνης θα είχα παραιτηθεί. Παραδέχεστε ότι το κράτος δεν είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά του. Πώς το περνάτε έτσι; Είναι fast track δουλειές; Δεν μπορείτε να περιμένετε λίγες ημέρες; Κύριε Παναγιωτόπουλε σας ακυρώνουν.

Αν περνάτε όλους τους συναδέλφους εδώ ηλίθιους και χαζούς κάνετε λάθος. Κάντε απ’ ευθείας αναθέσεις. Καταγγέλατε τον Καμμένο ότι έκανε απ’ ευθείας αναθέσεις και τώρα παραβιάζετε εσείς το νόμο. Βέβαια. Έφαγαν οι μεν να φάνε τώρα και οι δικοί σας.

Να σας πω στους συναδέλφους του ΚΚΕ πως στο Ευρωκοινοβούλιο η Χρυσή Αυγή ψήφισε υπέρ σας. Δεν ψήφισε κατά του ναζισμού και του κομμουνισμού. Εμείς δεν θέλουμε να σας στείλουμε στην Γυάρο ούτε στην Μακρόνησο. Οι δικοί σας έστελναν τους αντιφρονούντες στην Σιβηρία και στα γκούλαγκ.

Λέτε ότι είναι ηθική υποχρέωση της χώρας μας να φιλοξενούμε τους λαθρομετανάστες που φθάνουν εδώ; Γιατί; Απέναντι στους Έλληνες δεν έχουμε καμμία ηθική υποχρέωση;

Νομιμοποιείτε από το παράθυρο της ΜΚΟ. Ο κ. Στεφανής λέει θα ελέγχει και θα έχει την εποπτεία των οικονομικών στοιχείων των ΜΚΟ. Θα εποπτεύει την μεταφορά των μεταναστών εντός της επικράτειας. Άρα τις παγιώνετε!

Δημιουργείται λέει ενιαίος φορέας επιτήρησης των συνόρων. Ο φορέας αυτός θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εσείς μας λέγατε ότι πληρώνει η ΕΕ.

Έχετε καταλάβει τι φτιάχνετε;

Νομιμοποιείτε τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Εδώ θα φάνε χαβιάρι οι φίλοι σας. Καταγγέλλαμε όλοι μαζί τους προηγούμενους που έκαναν τις απ’ ευθείας αναθέσεις και τώρα εσείς κάνετε το ίδιο.

Κύριοι, όχι μόνο δεν είχατε σχέδιο, δεν είχατε πρόγραμμα, κλέψατε την ψήφο του λαού, το χειρότερο είναι ότι είστε αμετανόητοι. Φέρνετε τροπολογίες, μπερδεύετε τα πάντα. Ας σοβαρευτούμε.

Κύριε Παναγιωτόπουλε, είπατε στον ΑΝΤ1 ότι δεν σας επιτρέπουν να πάτε σε hot spots. Δεν επιτρέπεται στον υπουργό άμυνας!; Μπορείτε να πάτε σε δομές; Ισχύει αυτή η δήλωσή σας;

Εμείς έχουμε προτείνει να ιδρύσετε σώματα Εθνοφυλακής και Πολιτοφυλακής. Να γίνουμε σαν το Ισραήλ. Είμαστε χώρα που συνορεύουμε με εχθρούς. Μακάρι να μην το χρειαστούμε ποτέ. Πρέπει όμως να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο αν θέλουμε να μην τον γευτούμε με ήττα.

Κύριοι γίνονται κοσμογονικές αλλαγές. Γίνεται εκλογή Τζόνσον στην Βρετανία. Εκλέγεται ο Τζόννσον που όλοι τον κορόϊδευαν. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην ΕΕ. Δεν υπάρχει ΕΕ. Στην πραγματικότητα υπάρχει γερμανική ένωση. Η ΕΕ εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα. Η Ευρώπη αλλάζει. Δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε ό,τι θέλουν οι Γερμανοί. Και το λέω για τον αγωγό nord stream 2. Οι Αμερικανοί διαφωνούν αλλά οι Γερμανοί θα τον φτιάξουν. Και η Ελλάδα έχει μείνει απ’ έξω.

Από το 2012 δεν έχουμε ροή ανταλλακτικών στον στρατό. Ποιος κυβερνούσε το 2011 και το 2012; Δεν ήμουν εγώ. Ήταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και δεν έχουμε βίδες και ανταλλακτικά. Δεν λέω ότι φταίτε τώρα εσείς γι’ αυτό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Άλλο όμως αυτό και άλλο να ξεχνάμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης.

Έχετε κάνει σύμβαση προμήθειας χωρίς να κάνετε σύμβαση συντήρησης και υποστήριξης. Δηλαδή για 7 χρόνια δεν θα έχουμε μιράζ;

Μιλάμε για τον ελληνικό στρατό, που χρησιμοποιεί τουρκικά ελαστικά. Ο στρατός μας παίρνει ελαστικά από την Τουρκία. Δεν είναι ευθύνη της ΝΔ αλλά το ελέγξατε; Για ποιο λόγο γίνεται αυτό;

Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που κατασκευάζουν UAV. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει μια διακομματική επιτροπή και να φωνάξουμε αυτά τα παιδιά που τα φτιάχνουν και να κατασκευάσουμε για την χώρα μας για να έχουμε. Να προετοιμαστούμε με αεροσκάφη χωρίς πιλότους; Η τουρκία ήδη κατασκευάζει αυτά τα αεροσκάφη. Για ποιο λόγο δεν το κάνει ο υπουργός;

Πάμε στην ΑΟΖ. Ο Λίβυος Α/ΓΕΝ λέει ότι έχει εντολή να βυθίσει τουρκικά πλοία αν πλησιάσουν την Λιβύη. Ο Έλληνας Α/ΓΕΝ έχει αντίστοιχη εντολή; Ποια είναι η εντολή που έχει; Ποια εντολή έχετε δώσει ως κυβέρνηση;

Χθες το λιμενικό έκανε έρευνα σε τουρκικό πλοίο. Το σταμάτησαν οι λιμενικοί Δεν μάθαμε ποτέ τίποτα για το τι έγινε.

Κάνετε λάθη. Ξέρετε την Κίναρο; Εκεί στην Κίναρο μένει η κ. Ειρήνη. Της κόβετε το επίδομα και της ζητάτε ενοίκιο γιατί ταΐζει τα κατσίκια της. Αυτή η γυναίκα μένει εκεί και φυλά Θερμοπύλες και εσείς της κόβετε το επίδομα και της ζητάτε να πληρώσει από πάνω.

Υπάρχει καταγγελία Κύπριου υπ.εξ. Του κυρίου Ρολάνδη. Είπε, λοιπόν, ότι το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη δια του Γεωργίου Παπανδρέου, πίεσε την Κύπρο που καθόρισε ΑΟΖ με την Αίγυπτο να μην πάει τα σύνορα πιο δυτικά προς την Ελλάδα. Και η Κύπρος το έκανε ανακγκαστικά. Και έμεινε ακάλυπτο το Καστελόριζο. Και γι’αυτό σήμερα η Τουρκία διεκδικεί ΑΟΖ. Αυτό λέγεται ηθική αυτουργία σε προδοσία.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Ο κ. Δένδιας να ξέρει οτι τις επόμενες 33 μέρες η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ για ΑΟΖ στο Καστελόριζο. Η επιστολή που έστειλε ο κ. Δένδιας στον ΟΗΕ δεν έχει συντεταγμένες. Είναι άσφαιρη. Ο Τούρκος το λέει συνέχεια, το είπε και σήμερα. Είπε ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει συντεταγμένες άρα έχει άδικο. Αν δεν το κανουμε αυτό θα έχουμε χαρίσει το Καστελόριζο στην Τουρκία και οι επόμενες γενιές θα σας θεωρούν υπαίτιους για απώλεια εθνικής κυριαρχίας νοτίως του Καστελορίζου.