Βελόπουλος: «Να εξασφαλιστεί φθηνό ρεύμα στους Έλληνες πολίτες» | 1

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε λόγο για «λαθεμένες πολιτικές και επιλογές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες οδήγησαν την ΔΕΗ στο χείλος της καταστροφής».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στα αποθέματα λιγνίτη και τάχθηκε κατά της κατάργησης, όπως είπε, των αποθεμάτων. «Η Γερμανία και η Πολωνία που έχουν βαριά βιομηχανία χρησιμοποιούν λιγνίτη. Εσείς γιατί δεν τον θέλετε; Έχουμε τεράστια αποθέματα και εσείς δεν θέλετε το μοναδικό καύσιμο που μπορεί η χώρα να χρησιμοποιήσει ως κινητήριο δύναμη και θέλετε να τον καταργήσετε», ανέφερε.

«Λέτε ότι το θέμα είναι οι οφειλές στην ΔΕΗ», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Να εξασφαλιστεί φθηνό ρεύμα στον καταναλωτή για να μπορεί να πληρώνει. Αντί να κάνετε ορθολογιστική πολιτική αφαιρώντας ΦΠΑ και λοιπούς φόρους και να μείνει η πραγματική οφειλή του ρεύματος, σήμερα συζητάτε το ξεπούλημα της εταιρείας. Λέτε ότι είναι 66.000 οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Βγάλτε μια λίστα με ονόματα. Γιατί δεν βγάζετε λίστα; Να δούμε ποιοι είναι αυτοί. Αλλά μεταξύ αυτών είναι οι δήμοι και τα υπουργεία σας που χρωστούν συνολικά 70 εκατ. ευρώ. Πληρώστε πρώτα εσείς και μετά εξορθολογήστε στην εταιρεία».

Αναφερόμενος στο θέμα των παραγώγων, υποστήριξε πως «είναι μια φούσκα που θα σκάσει και θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πάτε να λύσετε. Με τα παράγωγα χρεοκόπησε η Καλιφόρνια. Δεν είναι η λύση των λύσεων».

Για το θέμα των προσλήψεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνδέει το κράτος με το κόμμα γιατί όπως είπε, «έχουμε χιλιάδες αδικημένα στελέχη της ΝΔ που πρέπει να βολευτούν. Απογαλακτίστε το κράτος από το κόμμα. Ο πρωθυπουργός στην θεωρία είναι μεταρρυθμιστής αλλά στην πραγματικότητα είναι σαν τους άλλους. Είχαμε παλιά τον Καρανίκα τώρα θα έχουμε τον Πατέρα. Και δεν μας λέτε τι μισθούς θα παίρνουν όλοι αυτοί. Κανείς δεν ξέρει τίποτα για τα 80 golden boys. Δεν ξέρουμε τι χρήματα θα παίρνουν. Δεν είναι δικά σας τα λεφτά είναι των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Για το ζήτημα της εθελουσίας εξόδου, υποστήριξε ότι στόχος είναι να μειωθεί το μισθολογικό κόστος για να πουληθεί ευκολότερα η επιχείρηση.

«Αφαιρείτε τα βάρη από την εταιρεία και την πουλάτε στον ιδιώτη φθηνότερα. Έχετε μια μανία στη ΝΔ να τα δώσετε όλα. Να ευνοήσετε τις ξένες εταιρείες. Δεν κάνετε βασικά πράγματα για να δείξετε ότι υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και ότι διαφέρετε από τις άλλες κυβερνήσεις. Γιατί δεν αποσυνδέετε τους λογαριασμούς από ΕΡΤ και λοιπούς φόρους; Βάζετε φόρους και χρέη που δεν αφορούν το ρεύμα που καταναλώνεται και έτσι οδηγήσατε την εταιρεία στην κατάρρευση».

«Είναι δυνατόν αγρότες να δίνουν τα χωράφια τους για να γίνουν φωτοβολταϊκά πάρκα;», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε: «Αυτή η γη με το καλύτερο νερό, το καλύτερο έδαφος και το καλύτερο υπέδαφος. Δεν δίνετε κίνητρα στον αγρότη και αντί να παράγει κάνει το χωράφι του φωτοβολταϊκό πάρκο. Σκοτώνουμε τον πρωτογενή τομέα. Η Ολλανδία έχει 200 δισ. από τον πρωτογενή τομέα. Το Ισραήλ 100 δισ. Κι εμείς έχουμε μόνο 15 δισ.».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική απόφαση την σχετική με την λίστα Λαγκάρντ. «Ο κ. Διώτης, της λίστας Λαγκάρντ αθωώθηκε. Γιατί λέει υπήρχε η λίστα αλλά δεν μπορούσε να την ελέγξει γιατί ήταν παράνομη η χρήση του usb. Όταν απαλλάσσεις τη Siemens, τη NOVARTIS, τον κ. Διώτη κλπ. δεν εμπιστεύεται κανείς την δικαιοσύνη. 2.500 Έλληνες κλέβανε την εφορία και κανείς δεν τιμωρήθηκε. Έτσι θα πάμε μπροστά;».