Δύο δελφίνια να κολυμπούν στα κανάλια της Βενετίας κοντά στη θρυλική πλατεία του Αγίου Μάρκου, κατέγραψε βίντεο. Τα δελφίνια, ένα ενήλικο κι ένα μικρό, εντοπίστηκαν εν μέσω ενός αυστηρού lockdown για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Το θέαμα που «έφερε μεγάλη χαρά σε μια σκοτεινή περίοδο για όλους» όπως λέει ο Λούκα Φόλιν στην ιταλική τοπική εφημερίδα  La Nuova di Venezia e Mestre. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Φόλιν κατάφερε να καταγράψει τα δελφίνια σε βίντεο, το οποίο έγινε viral.

Στην αρχή της πανδημίας πέρυσι είχαν κυκλοφορήσει ψευδείς αναφορές για δελφίνια που κολυμπούσαν στα κανάλια της Βενετίας, ωστόσο αυτή τη φορά ισχύει.

Οι αρχές προσπάθησαν να οδηγήσουν τα δελφίνια πίσω στη θάλασσα και μακριά από τα κανάλια, χρησιμοποιώντας «ακουστικές συσκευές», σύμφωνα με τον Mazzariol, κτηνίατρο παθολόγο και αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Πάδοβας. Ο ίδιος συνεργάστηκε με την αστυνομία και την ακτοφυλακή, οι οποίοι με έναν μικρό στόλο επτά σκαφών επιχείρησαν να ενθαρρύνουν τα δελφίνια να κολυμπήσουν στα ανοιχτά νερά της Αδριατικής Θάλασσας. 

Όπως λέει ο καθηγητής, δεν είναι απολύτως βέβαιοι πού βρίσκονται τα δελφίνια ή αν είναι ακόμη στα κανάλια ή βρίσκονται κάπου αλλού στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.