Ομάδα ενόπλων πολιτών επιτέθηκε σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε πολιτικούς συνεργάτες, προσκείμενους στον Χουάν Γκουαΐδό.

Το πλήθος χτύπησε τα οχήματα με λοστούς και κώνους οδικής σήμανσης, σπάζοντας ένα παράθυρο, ενώ τα αυτοκίνητα στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν.

Μέσα στα οχήματα βρίσκονταν ο εκπρόσωπος του Γκουαϊδό και τέσσερις αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Κάρλος Μπερισμπέιτια, ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Στις 5 Ιανουαρίου, στρατιώτες εμπόδισαν τον Γκουαϊδό να μπει στο κοινοβούλιο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μαδούρο ανακήρυξε πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης τον Λουίς Παρά, πολιτικό αντίπαλο του Γκουαϊδό, τον οποίο ο τελευταίος χαρακτηρίζει «προδότη» αφού αποστάτησε μετά την εμπλοκή του σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς τον Δεκέμβριο. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, την ίδια ημέρα, επανεξέλεξαν στο αξίωμα αυτό τον Γκουαϊδό.

Ο Γκουαϊδό και οι σύμμαχοί του είχαν ανακοινώσει ότι θα προσπαθούσαν να συνεδριάσουν σήμερα στο κοινοβούλιο. Μετά την επίθεση που δέχτηκαν, όμως, ανέφεραν μέσω του Twitter ότι η συνεδρίαση αυτή θα γίνει σε άλλον χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ