Βέρνερ Χέρτσογκ: Κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του και μία ιστορία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο | chertzok

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ θα εξερευνά την άγρια κινηματογραφική του καριέρα στα απομνημονεύματά του.

   Ο Γερμανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, Βέρνερ Χέρτσογκ πρόκειται να εκδώσει τα πρώτα του νέα βιβλία μετά από αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των απομνημονευμάτων του που θα καλύπτουν τη ζωή του και την επιδραστική κινηματογραφική του καριέρα.

   Βάσει συμφωνίας με τον εκδοτικό οίκο The Bodley Head, θα κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματα και η ιστορία του Hiroo Onoda, με τίτλο «The Twilight World» σε μετάφραση του ποιητή Μίκαελ Χόφμαν.

   Ο Onoda ήταν αξιωματικός πληροφοριών στον Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Στρατό, ο οποίος πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αρνήθηκε να παραδοθεί το 1945, θεωρώντας ότι η είδηση για το τέλος του πολέμου ήταν προπαγάνδα από την αντίθετη πλευρά. Τελικά βγήκε από τη στρατιωτική θέση του, στη ζούγκλα των Φιλιππίνων σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, το 1974, όταν ο πρώην διοικητής του στάλθηκε για να τον απαλλάξει. Αργότερα έγινε αγρότης και δημιούργησε κατασκηνώσεις στη φύση για παιδιά στην Ιαπωνία και πέθανε σε ηλικία 91 ετών το 2014.

   Το «συγκινητικό πορτρέτο του φαινομενικά ανούσιου αγώνα του Onoda προσφέρει έναν βαθύ στοχασμό για την ανθρώπινη φύση» ανέφερε ο Γιοργκ Χένσγκεν από τον Bodley Head.

   «Χτίζοντας μια λυρική σκηνή στη μέση της ζούγκλας, περπατώντας από το Μόναχο στο Παρίσι μέσα στον χειμώνα, κάνοντας κατάβαση σε ενεργό ηφαίστειο, ζώντας στην άγρια φύση ανάμεσα σε αρκούδες γκρίζλι- τον Βέρνερ Χέρτσογκ πάντα συναρπάζουν τα άκρα της ανθρώπινης εμπειρίας».

   Το βιβλίο του Γερμανού σκηνοθέτη για τον Onoda πρόκειται να εκδοθεί το επόμενο καλοκαίρι και τα απομνημονεύματά του σκηνοθέτη θα ακολουθήσουν το 2023.

   Στα απομνημονεύματα θα περιλαμβάνονται αξέχαστες ιστορίες και αιχμηρές παρατηρήσεις ανέφερε ο Χένσγκεν προσθέτοντας ότι θα εξευρενάται μια καριέρα που περιλάμβανε άγριες παραγωγές, όπως οι ταινίες Fitzcarraldo και Aguirre, the Wrath of God καθώς και πιο πρόσφατα ντοκιμαντέρ για την ψηφιακή εποχή, τα ηφαίστεια και τα αστέρια.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ