Βίντεο: Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις ερωτήσεις των εστιατόρων

Με τους εστιάτορες που απεργούν σήμερα συναντήθηκε στην πλατεία Συντάγματος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για να συναντήσει τους ανθρώπους από την εστίαση οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της σημερινής τους γενικής απεργίας.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Γεωργιάδης έκανε γνωστό πως συνομίλησε μαζί τους και απάντησε σε ερωτήματά τους.

Χαρακτηριστικά έγραψε πως: «Όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλοπιστία όλα λύνονται».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως στην Ελλάδα ακολουθείται ένα πιο ήπιο μοντέλο αντιμετώπισης των ανεμβολίαστων με «διαβατήριο» για την εστίαση τα rapid test την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοένα και περισσότερες χώρες τους αποκλείουν. «Είμαστε από τους ήπιους», είπε απαντώντας σε ερώτηση.

Στην συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας για τους ελέγχους που κάνουν οι καταστηματάρχες είπε πως είναι αναγκαίοι γιατί χωρίς αυτούς, θα αυξηθούν οι παραβάσεις. Εάν συμβεί αυτό, είπε, θα αυξηθεί η πανδημία, και αν γίνει αυτό θα πρέπει να πάρουμε χειρότερα μέτρα, τόνισε χαρακτηριστικά. «Ολο το πράγμα αυτό έχει μία λογική, να πέσει ο ιός. Όλοι είμαστε εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως οι προϋποθέσεις ορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εγκρίσεις γίνονται από ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο είναι αδιάβλητο.

Δείτε βίντεο από την συζήτηση με του ανθρώπους στην εστίαση:

Δείτε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Από νωρίς στις πλατείες και στους δρόμους όπου υπάρχουν καταστήματα εστίασης, το μόνο που αντικρίζει κανείς, είναι κατεβασμένα ρολά. 

Τα αιτήματα για την απεργία είναι:

  • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
  • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
  • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
  • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021