Βηρυτός: Σύλληψη 16 υπαλλήλων του λιμανιού για την έκρηξη | 01

Συνολικά 16 υπάλληλοι του λιμανιού της Βηρυτού, πρωτεύουσας του Λιβάνου συνελήφθησαν για την υπόθεση της φονικής έκρηξης, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του στρατιωτικού δικαστηρίου, ο δικαστής Φάντι Ακίκι.

«Το γραφείο του στρατιωτικού εισαγγελέα ολοκληρώνει την αρχική φάση της έρευνας για τη θανατηφόρα έκρηξη που συνέβη στο υπόστεγο 12 στο λιμάνι της Βηρυτού. Περισσότερα από 18 άτομα από το διοικητικό συμβούλιο της λιμενικής διοίκησης και της τελωνειακής διοίκησης, εκείνοι που πραγματοποίησαν επισκευές στο υπόστεγο και είχαν αποθηκευμένα εκρηκτικά εκεί, έχουν ανακριθεί. Ο αριθμός των κρατουμένων μετά την έρευνα είναι 16 άτομα», δήλωσε ο Ακίκι στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό, η κυβέρνηση του Λιβάνου διέταξε τον κατ’ οίκον περιορισμό αξιωματούχων του λιμανιού που ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση, φύλαξη και επιθεώρηση των εκρηκτικών από το 2014.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, δήλωσε ότι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, ένα εξαιρετικά εκρηκτικό χημικό υλικό, βρίσκονταν σε αποθήκη του λιμανιού χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ο ίδιος διαμήνυσε πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και ζήτησε έρευνα για τα αίτια της καταστροφικής έκρηξης, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τις επόμενες πέντε ημέρες.