Βιτριόλι: Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει - Πείραμα από καθηγητή του ΕΚΠΑ (vid)

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι μονοπωλεί και πάλι τις συζητήσεις τις τελευταίες ώρες, καθώς χθες ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση τον Μάιο του 2020, κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Το βιτριόλι είναι γνωστό στον κόσμο ως ένα επικίνδυνο, δηλητηριώδες υγρό, του οποίου τα αποτελέσματα δημοσίευσε η ίδια η Ιωάννα σε σοκαριστικές φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας το πόσο κατέστρεψε το δέρμα της, όταν ήρθε σε επαφή.

Ο αναπληρωτής καθηγητής ενόργανης χημείας του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Μεθενίτης, πραγματοποίησε ζωντανά στην κάμερα του ΑΝΤ1, ένα πείραμα καταδεικνύοντας πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το βιτριόλι. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, είπε πως το βιτριόλι μπορεί να προκαλέσει θάνατο με διάφορους τρόπους.

Τα αποτελέσματα του πειράματος, επιβεβαιώνει την εισαγγελική πρόταση, πως η 37χρονη Έφη Κακαράτζουλα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τη συγκεκριμένη κατηγορία, ο συνήγορος υπεράσπισης της προσωρινά κρατούμενης γυναίκας, ζήτησε να τη μετατρέψουν σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη,