Σκοτεινό, ανατριχιαστικό και γεμάτο ανατροπές, το Εφτά Χρόνια Σκοτάδι που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του επόμενου μήνα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι το καθηλωτικό νέο μυθιστόρημα της διεθνούς φήμης συγγραφέα του Καλού γιου, You-Jeong Jeong.

Η αλήθεια πάντα έρχεται στην επιφάνεια…

Όταν ένα κορίτσι βρίσκεται νεκρό στη λίμνη ΣέΡιονγκ, κοντά σε ένα απόμερο χωριό της Νότιας Κορέας, η αστυνομία αμέσως ξεκινά τις έρευνες. Την ίδια ώρα, τρεις άντρες –ο πατέρας της μικρής, και δυο φύλακες από το κοντινό φράγμα, που έχουν όλοι από κάτι να κρύψουν για το βράδυ του θανάτου της– βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα περίπλοκο παιχνίδι γάτας και ποντικιού καθώς αγωνίζονται να αποκαλύψουν τι της συνέβη, χωρίς όμως να φανερώσουν τα δικά τους καλά κρυμμένα μυστικά.

Όταν η τελική αντιπαράθεση στο φράγμα έχει τραγική έκβαση, ένας από τους φύλακες καταδικάζεται για φόνο και μπαίνει φυλακή. Για επτά χρόνια, ο γιος του, ο ΣόΓουον βρίσκεται στη σκιά του συνταρακτικού και ανεξήγητου αυτού εγκλήματος• όπου κι αν πάει, μια κατά τα φαινόμενα συντονισμένη προσπάθεια να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του ως γιος του διαβόητου κατά συρροήν δολοφόνου τον ακολουθεί. Όταν ο συνάδελφος του πατέρα του, με τον οποίο έμενε ο ΣόΓουον αυτά τα εφτά χρόνια, εξαφανίζεται και φτάνει στα χέρια του ένα δέμα που του υπόσχεται την αποκάλυψη, επιτέλους, όσων πραγματικά συνέβησαν στη λίμνη ΣέΡιονγκ, ο ΣόΓουον πρέπει να αντιμετωπίσει έναν κίνδυνο που δεν ήξερε καν ότι υπάρχει.

Έγραψαν για το βιβλίο

Το Εφτά χρόνια σκοτάδι υπόσχεται να είναι εξίσου συναρπαστικό και έντονο (με τον Καλό γιο) και θα αποδείξει ακόμα μια φορά ότι η Νότια Κορέα είναι η νέα πρωτεύουσα του ψυχολογικού νουάρ.
CrimeReads

Το Εφτά χρόνια σκοτάδι είναι θαυμάσια ατμοσφαιρικό• η περιγραφή μιας νυχτερινής βουτιάς μέσα από ένα υποθαλάσσιο χωριό είναι ένα λογοτεχνικό κατόρθωμα. Η διαχείριση των βασικών θεμάτων της ενδοοικογενειακής βίας, του αλκοολισμού και των χαμένων ονείρων, στο μεταξύ, γίνεται ταυτόχρονα με ευαισθησία και ευθύτητα.
Guardian

Καθηλωτικό… η ατμοσφαιρική πλοκή ξετυλίγεται προς απροσδόκητες κατευθύνσεις… Αυτή η ελικοειδής πλοκή εδραιώνει τη θέση της Jeong ως της βασίλισσας των Νοτιοκορεάτικων θρίλερ.
Publishers Weekly

Μια σκοτεινή διερεύνηση των ανθρώπινων διασυνδέσεων, αυτή η καλογραμμένη ιστορία εξιλέωσης θα σαγηνεύσει τους φαν των ατμοσφαιρικών θρίλερ της Yrsa Sigurdardottir.
Booklist

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νοτιοκορεάτισσα You-Jeong Jeong (1966) είναι η κορυφαία εκπρόσωπος του ψυχολογικού θρίλερ στη χώρα της με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα μεταξύ των οποίων το νούμερο ένα διεθνές μπεστ σέλερ Ο καλός γιος, το οποίο αναμένεται να μεταφερθεί και στον κινηματογράφο, και το Επτά χρόνια σκοτάδι [Seven years of Darkness], το οποίο η γερμανική εφημερίδα Die Zeit συμπεριέλαβε στα δέκα κορυφαία αστυνομικά βιβλία του 2015. Τα βιβλία της εκδίδονται σε 19 χώρες.