Το βιβλίο «Η φίλη» της Τερέζα Ντρίσκολ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με αναπάντεχο τέλος, το οποίο διαβάζεται απνευστί.

Η Σόφι και ο σύζυγός της βρίσκονται στο βαγόνι ενός τρένου, χιλιόμετρα μακριά από τον Μπεν, τον τετράχρονο γιο τους, όταν δέχονται ένα ανατριχιαστικό τηλεφώνημα: δύο αγόρια έχουν διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα.

Ένα από τα αγόρια είναι ο Μπεν.

Η Σόφι θεωρούσε ότι μπορούσε να εμπιστευτεί τον γιο της στην καινούρια της φίλη. Στην Έμα. Την ένιωθε δικό της άνθρωπο, αδελφή ψυχή, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο χωριό. Τώρα όμως δεν μπορεί να αποδιώξει το αίσθημα πως έχει κάνει ένα ασυγχώρητο λάθος και πως ολόκληρη η οικογένειά της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Πόσο καλά γνωρίζει την Έμα τελικά; Έπρεπε να την είχε εμπιστευτεί;

Ο χρόνος τρέχει. Αδύναμη να βοηθήσει το παιδί της, ώρες μακριά από το σπίτι, η Σόφι θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή αλήθεια. Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

Μια σκοτεινή ιστορία που σε στοιχειώνει και σε κάνει να αναρωτιέσαι ακόμα και για εκείνους που πιστεύεις ότι γνωρίζεις…

Έγραψαν για το βιβλίο

Ένα θρίλερ που διεγείρει το μυαλό, γεμάτο μυστήριο, ίντριγκα, αγωνία, με έναν απίστευτα χειριστικό χαρακτήρα. Περιττό να αναφέρω ότι πρόκειται για άλλο ένα ανάγνωσμα πέντε αστέρων από την ταλαντούχα συγγραφέα. Ανυπομονώ να δω τι άλλο θα σκεφτεί!
Jules Mortimer, βιβλιοκριτικός

Από τα θρίλερ που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε.
Sunday Express

Η Φίλη δεν είναι το συνηθισμένο θρίλερ στο οποίο ένας αστυνομικός κυνηγά έναν κατά συρροή δολοφόνο. Αυτό το βιβλίο αφορά έναν δολοφόνο μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Κανένας δεν είναι υποψιασμένος. Κανένας δεν γνωρίζει. Μονάχα ο αναγνώστης.
Sunday Herald

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Τα μυθιστορήματα της Teresa Driscoll κυκλοφορούν ήδη σε έξι γλώσσες. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της στη δημοσιογραφία, εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τηλεόραση, ενώ επί δεκαπέντε χρόνια παρουσίαζε την ειδησεογραφική εκπομπή Spotlight.

Ασχολούμενη με το αστυνομικό ρεπορτάζ, έχει επηρεαστεί βαθιά από τον αντίκτυπο των εγκλημάτων στους συγγενείς των θυμάτων κι αυτές ακριβώς τις επιπτώσεις εξετάζει τώρα στα σκοτεινά μυθιστορήματά της. Κατοικεί στο Ντέβον με τον σύζυγό της και τους δύο γιους τους