Το νέο βιβλίο των Νίκι Φρεντς, «Κατηγορούμενη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα θα σας παρασύρει με την ανατρεπτική πλοκή του, καλώντας σας να λύσετε το πυκνό μυστήριο του μαζί με την ακούραστη πρωταγωνίστρια του.

Όλοι την κατηγορούν ότι εκείνη τον σκότωσε. Μπορεί να θυμηθεί όμως τι συνέβη εκείνη τη μέρα; Μήπως το έκανε τελικά; Ή όχι;

Είναι αθώα ή μήπως όχι;

Όλα είναι υπό αμφισβήτηση…
Πρέπει να βρει την αλήθεια μόνη της…
Η Τάμπιθα δεν είναι δολοφόνος.

Ένα πτώμα ανακαλύπτεται στο Όουκχαμ της Αγγλίας και η Τάμπιθα διαπιστώνει με τρόμο ότι θεωρείται ένοχη. Πρέπει να έχει γίνει λάθος. Μόλις πρόσφατα επέστρεψε στο μέρος όπου μεγάλωσε και δεν έχει προλάβει ακόμα να γνωριστεί ξανά με τους γείτονές της. Πώς είναι δυνατόν να είναι ύποπτη για φόνο;
Το ξέρει πως δεν είναι.

Καθώς η Τάμπιθα μπλέκει στα γρανάζια του συστήματος, ολόκληρη η ζωή της μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο – το ιστορικό κατάθλιψης και η φαρμακευτική της αγωγή, η απόφασή της να γυρίσει στο χωριό που υποτίθεται πως μισούσε και η σχέση της με το θύμα, τον πρώην καθηγητή της, στο παρελθόν. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι η ανάμνηση εκείνης της ημέρας είναι εντελώς θολή.

Πιστεύει πως δεν είναι.

Από την απομόνωση της φυλακής, η Τάμπιθα αναλύει κάθε στοιχείο, κάθε μαρτυρία που μπορεί να φτάσει στα χέρια της, προσπαθώντας να τα αντιστοιχίσει με τις δικές της εκδοχές των γεγονότων. Καθώς όμως σκοτεινές, από καιρό θαμμένες, αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία έρχονται στο φως, αρχίζει να αμφισβητεί τον ίδιο της τον εαυτό. Όλοι είναι πεπεισμένοι πως είναι δολοφόνος. Θα πρέπει να τους διαψεύσει.

Αν όμως λέει ψέματα στον εαυτό της;

Έγραψαν για το βιβλίο

Αυτό το σωφρονιστικό ίδρυμα είναι παγιδευμένο με ανατροπές, τα πατώματά του είναι στρωμένα με καταπακτές και ο κήπος με κινούμενη άμμο. Μπες αν τολμάς!
A.J. Finn

Οι Nicci French πρέπει να βρίσκονται στη λίστα ανάγνωσης κάθε λάτρη θρίλερ.
Booklist

Αιχμηρή γραφή από τους Nicci French, που ενισχύει την ένταση με μαεστρία.
People

Άλλο ένα κορυφαίο έργο… Συνδυάζει ένα άψογα κατασκευασμένο μυστικοπαθές αγγλικό χωριό με μια αριστοτεχνική πλοκή και μια ακούραστη πρωταγωνίστρια που συνεχίζει όσο υψηλό κι αν είναι το κόστος.
Booklist

Οι λάτρεις των κλειστοφοβικών θρίλερ θα το αγαπήσουν.
Publishers Weekly

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Το όνοµα Νίκι Φρεντς είναι ψευδώνυµο για το συγγραφικό ζεύγος των δηµοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French. Δεν είναι ζευγάρι µόνο στη συγγραφή, αλλά και στη ζωή. Είναι παντρεµένοι και κατοικούν στο Σάφολκ. Υπάρχουν πολλά µυθιστορήµατα που έγιναν επιτυχίες µε την υπογραφή Nicci French: The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies, Complicit κ.ά.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν η σειρά µυθιστορηµάτων αγωνίας Blue Monday, Tuesday’s Gone, Σκοτεινή Τετάρτη, Σηµαδεµένη Πέµπτη, Οργισµένη Παρασκευή, Το Ρέκβιεμ του Σαββάτου, Ματωμένη Κυριακή και Η 8η Μέρα µε ηρωίδα τη Φρίντα Κλάιν, καθώς και τα ψυχολογικά θρίλερ Επιστροφή από το Σκοτάδι, Το Κόκκινο Δωμάτιο και Το Δωμάτιο με τα Ψέματα.