«Η Φραν κοίταξε το τηλέφωνο. Μόνο ένας άνθρωπος γνώριζε αυτόν τον αριθμό. Και ήξερε ότι δεν έπρεπε να τον καλέσει παρά μόνο αν συνέβαινε κάτι σημαντικό – σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η Φραν άρπαξε το τηλέφωνο και κοίταξε το μήνυμα. Ξέρει.»

Το βιβλίο «Οι άλλοι άνθρωποι» της Σι Τζέι Τιούντορ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος αφηγείται την αγωνιώδη αναζήτηση ενός πατέρα για τη χαμένη κόρη του, ου κανείς δεν πιστεύει ότι είναι ακόμα ζωντανή…

Ένας άντρας αναζητάει απαντήσεις μετά τον χαμό της γυναίκας και της κόρης του. Ένα βράδυ, καθώς επιστρέφει στο σπίτι από τη δουλειά, ο Γκέιμπ βλέπει στο πίσω τζάμι του προπορευόμενου αυτοκινήτου το πρόσωπο ενός κοριτσιού. Τα χείλη του ανοιγοκλείνουν σαν να φωνάζει «μπαμπά». Είναι η Ίζι, η πεντάχρονη κόρη του. Και είναι η τελευταία φορά που την αντικρίζει. Επί τρία χρόνια, ο Γκέιμπ οργώνει τον αυτοκινητόδρομο πάνω κάτω, αναζητώντας το αυτοκίνητο που απήγαγε την κόρη του.

Η Φραν ταξιδεύει επίσης στον αυτοκινητόδρομο μαζί με την κόρη της την Άλις. Όμως η Φραν δεν ψάχνει κάτι. Τρέχει να κρυφτεί από τους ανθρώπους που τις καταδιώκουν. Γιατί η Φραν ξέρει την αλήθεια. Ξέρει τι συνέβη στην κόρη του Γκέιμπ, και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό. Και ξέρει τι θα κάνουν σ’ αυτή και στην Άλις, αν τις πιάσουν.

Έγραψαν για το βιβλίο

«Αν σας αρέσουν τα βιβλία μου, θα το λατρέψετε.»
Stephen King

«Κάποιοι συγγραφείς το έχουν, κάποιοι όχι. Η C.J. Tudor το έχει, και με το παραπάνω…»
Lee Child

«Επιβεβαιώνεται ότι η Tudor είναι ο θηλυκός Στίβεν Κινγκ της Βρετανίας.»
Daily Mail

«Η C. J. Tudor είναι φανταστική. Αγωνιώ για το τι ετοιμάζει στη συνέχεια.»–Harlan Coben, συγγραφέας best seller

«Ιδού η απόδειξη ότι ο εξαιρετικός Άνθρωπος Κιμωλία δεν ήταν ένα πυροτέχνημα και ότι οι ιστορίες της C. J. Tudor συναγωνίζονται σε ανατριχίλα αυτές του Στίβεν Κινγκ.»
Sunday Express

«Άκρως απολαυστικό και τρομακτικό. Με στοίχειωσε από την πρώτη στιγμή… Η C. J. Tudor είναι πάντα πολλά βήματα μπροστά.»
Alex Michaelides, συγγραφέας του Η σιωπηλή ασθενής

«Ειδικά οι θαυμαστές του Dean Koontz θα απολαύσουν πολύ αυτή την ανατριχιαστική ιστορία. Η Tudor γίνεται όλο και καλύτερη.»
Kirkus reviews

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σι Τζέι Τιούντορ γεννήθηκε στο Σόλσμπερι και μεγάλωσε στο Νότινχαμ, όπου ζει με τον σύντροφό της και τη μικρή τους κόρη. Παράτησε το σχολείο στα δεκαέξι και καταπιάστηκε με διάφορες δουλειές. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρέθηκε να δουλεύει ως παρουσιάστρια της κινηματογραφικής εκπομπής Moviewatch στο βρετανικό Channel 4.

Το πρώτο της βιβλίο, Ο άνθρωπος Κιμωλία, έλαβε το βραβείο Dead Good και ήταν υποψήφιο για το CWA Dagger, ενώ μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 χώρες και εξασφάλισε τηλεοπτικά δικαιώματα.