Μπορούμε να αποφύγουμε τη μοίρα μας ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με τις πληγές του παρελθόντος; Σε αυτό το μεγάλο ερώτημα απαντά το νέο εθιστικό μυθιστόρημα της Τάνα Φρενς με τίτλο «Σκοτεινός Κήπος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Τόμπι ανέκαθεν ήταν τυχερός στη ζωή του. Ώσπου μια νύχτα όλα αλλάζουν. Μια βάναυση επίθεση τον αφήνει τραυματισμένο – και πια δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Αναζητά καταφύγιο στο πατρικό του, ένα σπίτι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις από τα καλοκαίρια του και τα εφηβικά πάρτι με τα ξαδέλφια του. Όμως, λίγο μετά την άφιξή του εκεί, ανακαλύπτεται ένα κρανίο κρυμμένο στη γέρικη φτελιά του κήπου. Κι ο Τόμπι αναγκάζεται να επανεξετάσει όσα γνωρίζει για την οικογένειά του, το παρελθόν του, τον ίδιο του τον εαυτό.

Έγραψαν για το βιβλίο

Το καλύτερο βιβλίο της ως τώρα… αυτό το μυστήριο γύρω από την οικογένεια, τη μνήμη και τα χάσματα που υπάρχουν και στις δύο θα σας στοιχειώσει για πολύ πολύ καιρό.

Erin Kelly, συγγραφέας

Εξαίσιο, θαυμάσιο – ένα πυκνό, υπνωτιστικό μυθιστόρημα από μία εκ των σπουδαιότερων συγγραφέων λογοτεχνίας του αιώνα. Είμαι συγκλονισμένος. Υποκλίνομαι. Αισθάνομαι πιο πλούσιος και μόνο που το διάβασα.

A.J. Finn, συγγραφέας

Η Tana French είναι στα καλύτερά της στον Σκοτεινό κήπο… Το καλύτερο και πιο λεπτομερές μυθιστόρημά της ως τώρα… Είναι ασυναγώνιστη στον τομέα του ψυχολογικού θρίλερ… Ετοιμαστείτε να μείνετε εμβρόντητοι από το ανατρεπτικό και συνταρακτικό του τέλος.

New York Times

Όπως όλα τα μυθιστορήματά της, έτσι κι αυτό γίνεται ένα έντονο ψυχολογικό πορτρέτο ενσωματωμένο σε ένα σαγηνευτικό μυστήριο φόνου. Η French θα μπορούσε να κάνει ακόμα και τα ψώνια στο σουπερμάρκετ να φαίνονται απειλητικά και αποκαλυπτικά.

LA Times

Ποια είναι η Τάνα Φρενς

Η Τανα Φρενς γεννήθηκε στο Βερμόντ, όμως πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και το Μαλάουι. Σπούδασε υποκριτική στο Κολέγιο Τρίνιτι του Δουβλίνου και εργάστηκε στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Για τα αστυνομικά της μυθιστορήματα που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο έχει τιμηθεί με τα βραβεία Edgar, Anthony, Macavity, Barry και ICVA Clarion. Ζει στο Δουβλίνο με τον σύζυγο και την κόρη της.

Στα βιβλία της Τάνα Φρενς το βασικό ερώτημα στην πραγματικότητα δεν είναι «Ποιος είναι ο δολοφόνος;», αλλά «Ποιος είναι ο ντετέκτιβ;» και, όπως έχει επισημάνει και η κριτική, δεν ξεχωρίζουν μόνο λόγω της πλοκής ή της λύσης μυστηρίου, αλλά χάρη στην αφηγηματική δεινότητα της συγγραφέα και την εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων.