Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, έκανε γνωστό πως είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελληνίδα πρέσβειρα στην Βηρυττό, κ. Αικατερίνη Φουντουλάκη, η οποία τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα, μετά τη χθεσινή τραγωδία.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Στεκόμαστε δίπλα στο λαό του Λιβάνου, που χθες έζησε μια πραγματική τραγωδία!

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρέσβυ μας στην Βηρυττό κ. Αικατερίνη Φουντουλάκη, που με ενημέρωσε για την κατάσταση, ενώ παράλληλα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εντοπιστούν τυχόν συμπατριώτες μας που «χτυπήθηκαν» από τις φονικές εκρήξεις.
Τα στελέχη της Πρεσβείας είναι στη διάθεση των εκεί συμπατριωτών μας, όπως και η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η χώρα μας στέκεται και εμπράκτως δίπλα στους πολίτες του Λιβάνου, καθώς μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναχώρησε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό.