Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Pfizer στην αλυσίδα εφοδιασμού των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στο εμβόλιο COVID-19 την οδήγησαν στην απόφαση να μειώσει τον στόχο παραγωγής της για το 2020, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Reuters.

Η Pfizer δήλωσε ότι αναμένει να παράγει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 φέτος. Πρόκειται για το 50% μείωση από τον προηγούμενο στόχο των 100 εκατομμυρίων δόσεων. Το εμβόλιο της Pfizer βασίζεται σε ένα σχήμα δύο δόσεων, που σημαίνει ότι 50 εκατομμύρια δόσεις αρκούν για τον εμβολιασμό 25 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «χρειάστηκε να αυξηθεί η αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών περισσότερο από το αναμενόμενο». Αναφέρθηκε επίσης αργότερα ως ο κύριος λόγος για τον μικρότερο αριθμό δόσεων που αναμένεται να παραχθούν έως το τέλος του 2020.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στις γραμμές παραγωγής της Pfizer έχουν πλέον γίνει και οι τελικές δόσεις παράγονται με ταχύ ρυθμό.

Η Wall Street Journal ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τη μείωση των δόσεων . Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώνυμη πηγή που συμμετείχε άμεσα στην ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer είπε ότι «ορισμένες από τις πρώτες παρτίδες των πρώτων υλών δεν πληρούν τα πρότυπα», γεγονός που προκάλεσε καθυστερήσεις στην παραγωγή.